Va rog daca ma puteti ajuta cu sfaturi in urmatoare situatie . Lucrez de aproape 11 luni la o firma . La inceput m-am angajat pe un salariu + bonuri . In noiembrie ni sa adus la cunostinta ca datorita dificultatilor prin care trece firma ni se iau bonurile :(. Au inceput intarzierile salariale.Ce e drept noi in contract aveam data de 15 ale luni dar verbal a spus ca ni se da pe 7 . Dupa cateva intarzieri (si dupa data de 15 ) ni sa transmis un mail sa luam in calcul data de salarizare 15 .Chiar la salariul urmator sa intarziat cu plata dupa data de salarizare .La acel moment dat m-am revoltat si am spus ca daca imi gasesc in alta parte nici nu ii anunt ca nu mai au dreptul la preaviz daca au intarzieri salariale si ca daca nu ma platesc nu mai muncesc .Lucru care totusi nu l-am facut dar am muncit mai fara spor. Ca sa nu o mai lungesc datorita faptului ca seful meu direct nu ma suporta si ar fi vrut sa ma dea de mult afara ce s-au gandit sa imi faca un referat de abatere disciplinara ca nu am vrut sa muncesc .Mentionez ca in camera in care lucrez sunt 2 departamente : departamentul in care lucrez eu format din 11 persoane + seful de departament si inca unul cu 6 persoane si seful lor de dapartamen. Toti colegi atat cei din departamentul meu cat si ceilalti si seful lor de departament au refuzat sa semneze referatul. Singurul care a semnat a fost seful meu direct si un coleg nou angajat de nici o luna care mi sa spus ca sa il invat ca o sa ma inlocuiasca .De asemenea in aplicatia care o folosesc anumite documente inregistreaza si ora la care au fost intocmite si userul . Si am documente in ziua respectiva tocmai la ora la care ei zic ca nu am lucrat Cum ma pot apara ? Ma gandesc ca sunt mana in mana cu resursele .La inceputul saptamani am semnat o fisa a postului si nu am pus data si cand am cerut exemplarul meu era data de 23.07 2012.Pe langa faptul ca este o data cu aproape un an in urma , eu am o fisa a postului care am semnato tot cu data de 23.07 . 2012 pe data de 23.07 2012. Erau diferente la atributi si la denumirea completa a functiei. Nu pot dovedi jignirile in fata ca nu stiu cati colegi si-ar risca locul de munca sa spuna ce au auzit .Dar am un mail in care sunt jignita si unul in care ii cer sa inceteze cu agresiunea verbala .
1. Potrivit Codului Muncii, in cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si sa sustina toate apararile in favoarea sa si sa ofere persoanei imputernicite sa realizeze cercetarea toate probele si motivatiile pe care le considera necesare, precum si dreptul sa fie asistat, la cererea sa, de catre un reprezentant al sindicatului al carui membru este.
In calitate de salariata cercetata disciplinar va puteti prevala in fata comisiei de cercetare disciplinara de orice mijloc de proba prevazut de lege pentru a va apara . De exemplu, de diverse inscrisuri, martori etc.
2. Referitor la fisa postului , puteti prezenta comisiei ca in data de 23.07.2012 vi s-au inmanat doua fise a postului care nu coincid .
Pai tocmai asta este ca nu mi s-au inmanat pe 23.07.2012 ambele , doar una cea pe care am semnat pe 27.03.2012. Cealata cu data de 27.03.2013 mi sa inmanat in mai anul acesta cand am semnat. Initial cand am semnato nu avea data .Si cand mi-a venit exemplarul meu semnat si de director am observat ca avea aceasta data. Mi se pare suspect.
Contract de munca
nataliaz
Buna ziua,
sunt angajata de 2luni la un spital pe un post de statistician medical debutant intr-o sectie clinica. Am semnat contractul si de mai bine de 2 ... (vezi toată discuția)