avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

Buna ziua,

sunt angajata de 2luni la un spital pe un post de statistician medical debutant intr-o sectie clinica. Am semnat contractul si de mai bine de 2 luni astept sa primesc o copie a lui. De cate ori intreb la serviciul Personal mi se ofera raspunsuri ca e la semnat la Director, ba ca e la Minister pt avizare. Tot asa ma plimba cu vorba. La ultima cerere a mea de a primi contractul mi s-a spus ca nu am fisa postului buna si sa o refac (eu, avand o functie de personal auxiliar unei sectii de ingriiri medicale :( ).
M-am adresat sefului direct care mi-a sugerat ca ar fi ceva interese din partea unor persoane ca sa imi fie schimbata subordonarea (din cea de subordonat sefului sectiei medicale in cea de subordonat al serviciului de statistica) pt a putea sa fiu delegata unde si cand se vrea (altfel spus sa fiu cal de bataie pt toti). De asemenea seful direct mi-a sugerat sa nu semnez o noua fisa de post, care sa permita subordonarea mea altui departament, deoarece asta ar putea duce la blocarea postului pe care sunt angajata in cadrul sectiei, post pe care eu l-am ocupat prin concurs.
La semnarea contractului am apucat doar sa citesc ca am perioada de proba de 90 zile.
Daca nu semnez noua fisa a postului care oricum eu trebuie sa o elaborez si sa o duc la personal, ce consecinte pot apare?
In momentul de fata la Personal nu au nicio fisa de post semnata de mine. Cea semnata odata cu contractul a fost anulata( rupta).

Va rog sfatuiti-ma cum sa procedez in acest caz?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 22 Martie 2017
1. Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

Prin urmare, intrucat angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun. , puteti sesiza ITM-ul/Inspectia Muncii.

2. Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

"Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca." (Decizia civilă nr.245/R-CM din 26 octombrie 2004 a Curţii de Apel Piteşti, [ link extern ] /).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca sunt angajat cu forme legale alphinista alphinista Sunt angajată a unei firme de alimentație publică cel putin asa vreau sa cred:-) lucrez in aceasta firma de 2luni patronul ne spune ca nea facut contractrle ... (vezi toată discuția)
Locul de munca Daniel Ionut 21 Daniel Ionut 21 Buna seara , am și eu o întrebare! Lucrez la un restaurant de cc.5 luni ca ospătar. Șefa nu a vrut sa îmi fac carte de munca ținând cont ca în ... (vezi toată discuția)
Contract de munca da sau nu? alphinista alphinista Buna seara revin asupra intrebarii anterioare cum aflu daca avem sau nu contracte de munca,imi cer scuze ca am deschis o noua intrebare dar nu am stiu cum sa ... (vezi toată discuția)