avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea cu bataie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea cu bataie

Buna ziua,de vreo luna am probleme cu un vecin recent intors din strainatate,pe care l-am reclamat la politie intr-o noapte pentru ca daduse muzica prea tare.Specific ca inainte de a suna la politie i-am batut la usa si l-am rugat sa dea muzica mai incet pentru ca e 4 dimineata si am de mers la serviciu iar copii merg la scoala,nu s-a potolit si a inceput sa injure,sa ma ameninte ca ma omoara si ca daca sun la politie ma va bate fata de ea,prin urmare am sunat la politie,nu stiu ce masuri s-au luat,dar de atunci de fiecare data cand este baut,ii spune baiatului cel mare ca ma va bate,sau sa ies afara sa-mi dea pumni.Nu stiu ce ar trebui sa fac,daca ar fi bine sa-i fac o plangere la politie,sau sa las lucrurile asa?Cert este ca de cand a venit acasa nu mai avem liniste.Va multumesc si astept sa ma sfatuiti in aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:11, 19 Mai 2013
Puteti face o plangere la politie ca sa vorbeasca politistii cu el.
Fa o sesizare la circa de politie care apartii , iar cind face vecinu deranj suna la politie si reclamal dar specifica sa ai cofidentialitate. Una ,doua amenzi o sa l potoleasca. Daca da in tine cu martori norocu tau ,te faci cu citev zeci de milioane de lei.
Aveti posibilitatea sa formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev.de art 193 c.pen.- amenintarea, in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului, in cazul dvs.de la data comiterii faptei.
Plangerea se adreseaza parchetului caruia i-ar reveni competemta sa judece cauza in fond sau direct la politie.
Actiunea penala se pune in miscare prin plagerea prealabila a persoanei vatamate , iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Plangerea se probeaza cu martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica BStefan BStefan Buna ziua. In urma unei discutii contradictorii in autobuz,sunt urmarit de 3 persoane (16-17 ani) in zona locuintei. Acestia asteapta sa fiu singur pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. am luat bani ... Andreeea15 Andreeea15 Bună ziua am nevoie de ajutor într-o problema. Am luat bani de la verișorul meu și tata a aflat, el est un om agresiv în general, de când a aflat am ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea mari14 mari14 as vrea sa stiu ce pot face pentru fiica mea . o ameninta un baiat ca o omoara si ca ii va face mult rau daca nu va fii impreuna din nou cu el .ce pot face ? ... (vezi toată discuția)