Taxa nouã - Legislaþie - Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 7/2009 privind modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule
Buna, am o nelamurire privind felul in care se aplica ultima varianta a legii privind taxa auto. Concret, am o masina adusa in tara inainte de 15 decembrie 2008 (data triplarii taxei). Conform noii legi publicate pe 19 februarie am la dispozitie 20 zile pentru a mi se calcula taxa la valoarea care era inainte de 15 dec 2009. adica termenul limita ar fi 10 martie. Am fost la RAR, am "trecut" RAR-ul, mi s-a dat carte de identitate , am fost la trezorerie, cu toate actele necesare mi s-a calculat valoarea taxei, mi s-a dat o decizie si acum trebuie sa platesc taxa ca apoi sa pot continua procesul de inmatriculare a masinii. INTREBAREA MEA ESTE: IN CAT TIMP TREBUIE SA ACHIT ACEASTA TAXA? IN TERMENUL DE 20 DE ZILE DE LA DATA PUBLICARII LEGII (19 FEB. 2009) SAU IN PERIOADA CAT ESTE VALABIL RAR-UL (60 ZILE)???? IMI PUTETI DA UN RASPUNS VA ROG!!!
Este vorba despre certificatul de autenticitate care este valabil 60 de zile.
Acel certificat iti mai este cerut la depunerea actelor pt. inmatricularea definitiva, la fel cum iti este ceruta si dovada platii taxei de poluare.
Pt. plata efectiva a taxei de poluare nu iti mai trebuie certificatul de autenticitate, a trebuit numai la eliberarea calculatiei, calculatie cu care te duci sa platesti taxa.
Deci trebuie platita inainte de expirarea certificatului de autenticitate, adica 60 de zile.
Teoretic, in practica, ar fi mai bine sa eviti stresul asta si daca ai banii sa faci totul inainte de 10 martie. Cel mai bine e sa vorbesti cu cineva de la inmatriculari auto ca sunt atatea firme acum, ei sunt mult mai in tema despre cum se procedeaza in practica.
Taxa de mediu 2016
gogutzu89
Se poate inmatricula o masina adusa din Germania fara a plati taxa de mediu ? Daca se poate care ar fii metoda , cat ar costa si cat timp dureaza aproximativ ... (vezi toată discuția)