avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestatie la executare si noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestatie la executare si noul cod penal

conform noului cod penal in cazul infractiunii de inselaciune impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
daca voi fi condamnat definitiv si incarcerat iar in februarie daca intra noul cod si fac o contestatie la executare conform art 461 litera d (s admise cand se invoca amnistia,gratierea....sau orice alta cauza de stingere sau micsorare a pedepsei sau orice alt incident ivit in cursul executarii)....iar in dosarul in care am fost condamnat am impacat cu partile vatamate...inseamna ca voi fi eliberat?
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 21:53, 19 Mai 2013
Codul de procedura penala in vigoare inlatura raspunderea penala pentru impacarea partilor(nu numai cel nou.aici va citez ptr. ca nu sunt in cunostinta de cauza).Contestatia la executare este mijlocul procesual ce poate fi exercitat ptr.solutionarea incidentelor prevazute de legea penala ivite inainte ori in timpul executarii hotararilor penale definitive.Se poate face contestatie la executare cand se invoca amnistia postcondamnatorie,prescriptia executarii pedepsei,gratierea postcondamnatorie sau alta cauza de stingere ori de micsorare a pedepsei.Cand se invoca amnistia antecondamnatorie,prescriptia raspunderii penale,gratierea antecondamnatorie se poate invoca contestatia in anulare(nu cred ca e cazul d-voastra).Este diferenta intre ele ptr ca cele care pot fi invocate pe calea contestatiei la executare sunt cauze care inlatura consecintele condamnarii,iar cele care pot fi invocate pe calea contestatiei in anulare inlatura raspunderea penala.Puteti eventual sa faceti contestatie la executare pentru intervenirea unei legi mai favorabile.Impacarea partilor este unul din criteriul in baza caruia se stabileste legea penala mai favorabila,deci nu cred ca se va tine cont de formula:impacarea partilor poate interveni in tot cursul procesului penal pana la ramanerea definitiva a hotararii.Trebuie urmarita si legea noua ptr ca cine stie poate nu mai retroactiveaza(aplica faptelor din trecut) cum se intampla in dreptul civil
Din cate am citit intr-o nota interna, nu se va mai aplica legea penala mai favorabila condamnarilor definitive (facultativa):

[ link extern ]

In pagina nr. 9 se detaliaza motivele.
Posibil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie admisa dupa intrarea noului cod penal? oltul oltul contestatia la executare este admis si in urmatorul caz conform art 461 alin d d) când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză ... (vezi toată discuția)
Lnselaciune - noul cod - contestatie - eliberare oltul oltul contestatia la executare este admis si in urmatorul caz conform art 461 alin d d) când se invocă amnistia, prescripţia, graţierea sau orice altă cauză ... (vezi toată discuția)
Eliberare cand intra noul cod penal? oltul oltul conform noului cod penal in cazul infractiunii de inselaciune impacarea partilor inlatura raspunderea penala. daca voi fi condamnat definitiv si incarcerat ... (vezi toată discuția)