avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand si cum ma pot pensiona si anticipat si pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand si cum ma pot pensiona si anticipat si pentru limita de varsta?

Subiect: drept la pensionare
Pe moment sutn fara nici un venit si traesc din mila altora pina ajung sa rezolv ceva si pe urma sa-mi inapoezi inprumuturile.Sunt nascut in 1954 Aug,Am lucrat din 1972 dupa cum urmeaza;
UMMR;1972oct-1974 sept
Armata a fost;1974 oct-1976 feb lasat la vatra
Coop Constructorul;1976 mar-1985 mar a-m lucrat in coop
Mic meseriasi;1985 mar-1987 mar
Coop Constructorul;1987 mar-1992 aug a-m lucrat in coop
Liber;1992-1995 nu a-m lucrat niciunde.
Bimexim;1995 apr-1996 mai a-m lucrat
Somaj;1996 mai-1997 feb
Pauza;1997 feb-1997 oct
Kardon;1997 oct-1998 mar a-m lucrat
Fedra;1998 mar-2000 mai a-m lucrat
Transferat;2000 mai la Merk
Merk;2000 iun-2001 ian a-m lucrat
Taximetrist;2001 mar-2003 mar si a-m cotizat doar in perioada
Cotizat;2002 mar-2003 ian
Axxon;2003 feb-2003dec a-m lucrat
Whiteland;2003 dec-2007 feb a-m lucrat
Roniv;2007 feb-2007 oct a-m lucrat
Ergon;2007dec-2012 apr a-m lucrat
Somaj;2012mai-2013 apr
Aici se incheie activitatea mea;intrebare citi ani de lucru a-m,si care este modalitate mea de pensionare sau pensionar anticipata si cind cum,mai ales ca a-m lucrat si in grupa II de munca cosiderati timpul lucrat in UMMRsi COOP CONSTRUCTORUL a-m si in cartea de munca inscris.Cer sa ma ajutati cin voi avea dreptul la pensie anticipata si de cind voi avea dreptul la pensie.Mai ales ca a-m si lucrat in grupa a II de munca.va multumesc pe

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
pentru perioada lucrata la UMMR 16 Februarie a-m adeverinta mai este valabil acesta deoreca si unitatea este catalogat ca grupa II de munca,este trecut perioada de cotizare cit a-m fost mic meserias 1985 mar-19876 feb si nu e trecut ca as-fi considerat lucrat in grupa II de munca de accea a-m intrebat daca si acesta se va lua in considerare ca grupa II de munca
Daca in adeverinta respectiva nu este mentionat faptul ca ati lucrat in grupa a II-a , atunci nu se va lua in considerare ca si perioada lucrata in grupa a II-a de munca.
Daca sunt nascut in 1954.aug.30 si in cariera mea de viata a-m lucrat si a-m avut intreruperi si a-m inceput asa si a-m avut activitate in aceasta perioada si de gr II de 18 anii,si a evoluat;UMMR,stagiul militar,coop constructor,mic meserias,taximetrist,somaj,si cu cele mici intreruperi,intrebare este daca pot sa cer pensii anticipata si cum si de cind a-m dreptul la pensie standard sa-u anticipata care ar fi modalitatile momentan sa incheiat perioada de somaj si nu mai a-m nici un fel de venit va multumesc de intelegere si indrumare ce e de facut in aceasta situatie nu sunt singurul din tara care este in aceasta situtie va multumesc de intelegere si pentru timpul acordat de a citi necazul meu.
Daca aveti 18 ani in grupa II-a in procent de 100%
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea in munca de 4 ani si 6 luni(3 luni la 1 an).
-O reducere cu 4 ani a varstei standard(65 de ani)
Aceasta reducere se acorda daca indepliniti conditia de stagiu complet(35 de ani)in care intra si perioada suplimentara la vechimea in munca(4 ani si 6 luni).
Daca indepliniti conditia stagiului complet(35 de ani)in conditiile de mai sus:
Limita de varsta la 61 de ani.
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 60 de ani.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 43 de ani,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 35 de ani,fara stagiu asimilat.
Penalizarea va fi de 9%.
va multumesc pentru lamuriri si indrumare

Alte discuții în legătură

In ce conditii si la ce data imi pot depune dosarul de pensie? tudorelpopescu tudorelpopescu Buna ziua,d-le avocat, Am absolvit facultatea in anul 1985,si inainte am efectuat stagiul militar de 1an si 4 luni.Dupa absolvirea facultatii,m-am angajat in ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata luci_h62 luci_h62 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu cateva indrumari :) Sunt nascuta in 2.03.2014, am 34 ani ani de cotizatie in august. - am lucrat 8 ani intr-un laborator ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata gaby76 gaby76 - M, nascut in mai 1963 - vechime neintrerupta pe cartea de munca din aug. 1981 (35 ani peste cateva zile) - aceasta perioada include si perioadele de: ... (vezi toată discuția)