avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinerea certificatului de divort de la Starea Civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinerea certificatului de divort de la Starea Civila

buna seara, cine'mi poate spine cu exactitate daca se poate lua cu procura certificatul de divort de la oficiul starii civile.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:06, 21 Mai 2013
In mod normal se poate lua.
Cu exactitate va pot spune cei de la starea civila.
Daca ei refuza nu va ramane decat sa angajati avocat ca sa scoata certificatul.
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am intrebat la o avocata si mi'a spus ca daca era sa fie facut la notar divortul, se putea lua cu procura , dar la osc nu se poate e adevarat? dc ?
Nu se poate, sotii trebuie sa declare personal ca isi mentin cererea privind desfacerea casatoriei iar certificatul de divort se elibereaza dupa ce dau declaratia.

La Starea Civila se aplica art. 175 din HG 64/2011:
Certificatul de divort se intocmeste in 3 exemplare originale, din care două se inmanează părtilor pe bază de semnătură pe cererea de divort si in registrul de evidentă a certificatelor de divort, iar un exemplar rămane la dosarul de divort.

La notar se pot doar depune actele prin mandatar, la ridicarea certificatului de divort sotii trebuie sa se prezinte personal pentru acelasi motiv: trebuie sa isi exprime consimtamantul in fata notarului.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul sotului Kristinik30 Kristinik30 Buna ziua, Soacra mea a parasit domiciliul acum 2 ani si ceva si a plecat in Italia la munca(mentionez ca de atunci nu a mai fost pe acasa deloc si nici ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord fara prezenta sotului ContSters200730 ContSters200730 Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa divort intro zi macul rosu macul rosu eu si sotul meu am hotarat sa divortam .nu avem copii si vrem sa divortam cat mai repede .suntem amandoi de acord .se poate la notar ????? cum sa procedam ... (vezi toată discuția)