avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Imatriculare auto bulgaria
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Imatriculare auto bulgaria

Buna ziua
am un autoturism care a fost adus din bulgaria anu trecut si tot anu trecut a fost facut demersul de judecata pentru recuperarea taxei auto. a fost castigat procesul de catre cel care are masina iar acesta mi-a vandut-o mie a avut numere de bulgaria valabile pana in 24.12.2012 iar eu de cand am luat-o am pus 2 randuri de numere rosii mai am un rand problema e ca acum vreau sa stiu daca pot sa o imatriculez definitiv din ce am auzit ca dupa o perioada de timp indiferent daca am pus sau nu numere rosii nu mai pot sa o imatriculez.
trebuie sa mai platesc cumva taxa aceasta noua daca am actele de la proces care dovedesc ca am castigat in instanta si daca pot sa o imatriculez fara probleme ? Multumesc anticipat.
In 2012 s-a castigat in instanta pentru taxa de mediu.
In 2013 s-a inventat (legal) timbrul de mediu. Pentru inmatriculare trebuie platit acest timbru.
Deci sa inteleg ca eu trebuie sa platesc si taxa de timbru nu are nici o importanta ca masina este cumparata in 2012 din cate stiu taxa aceasta se plateste la cumparare sau ma insel ? nu prea am experienta cu masini de bulgaria e prima masina cumparata cu numere de bulgaria. Si de imatriculat banuiesc ca nu e nici o problema ca sa ii pun numere definitive
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2013
maanu, utilizator
Taxa (timbrul) se plateste la transcrierea dreptului de proprietate. Asa se numeste operatiunea asta de inmatriculare pe numele noului proprietar, al cumparatorului.
Nu are importanta cand ati cumparat dvoastra auto, adica in 2012.
Legal trebuia inmatriculat in 30 zile de cand ati devenit proprietar.

Ia uitati ce scrie in lege:
"În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."
Poti sa o inmatriculezi oricand, nu exista perioada de timp dupa care sa nu mai ai voie sa o inmatriculezi.
Cel care a castigat procesul, are dreptul sa o inmatriculeze fara taxa. Doar el, nu altcineva.
Cel care o cumpara de la el, va plati taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este obligatorie inmatricularea unui autoturism? Florin14 Florin14 Doresc sa adresez o intrebare deoarece nu am gasit nici o lege,ordonanta,hotarare,etc care sa ma lamureasca.Am cumparat o masina inscrisa in Romania care are ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu Ovidiu1991 Ovidiu1991 Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata, inmatriculare dupa expirarea rca crengutamirela crengutamirela Am cumparat masina cu proprietar roman inmatriculata in 2008.Am intocmit contarct de vanzare cumparare si am inregistrat-o la impozite si taxe. Intrebarea ... (vezi toată discuția)