avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina cumparata, inmatriculare dupa expirarea RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina cumparata, inmatriculare dupa expirarea RCA

Am cumparat masina cu proprietar roman inmatriculata in 2008.Am intocmit contarct de vanzare cumparare si am inregistrat-o la impozite si taxe.
Intrebarea este
-pot sa circul cu masina cu RCA(care expira in 30.03.2017 a fostului propritar ) si apoi sa o inregistrez la politie pe numele meu.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 00:51, 9 Decembrie 2016
In talon aparand acelasi nume si aceleasi numere, ca in polita RCA s-ar putea spune ca nu o sa aveti probleme daca sunteti oprit.
Dar, ocolind o cheltuiala de 100-200 de lei(pentru cele 3 luni), riscati sanctiuni mai costisitoare pentru incalcarea art 11 alin 4 din OUG 195/2002 " În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în evidentele autorităţilor competente simultan cu menţionarea încetării calităţii de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operaţiuni şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, noul proprietar este obligat să solicite autorităţii competente transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului"
Amenda este de cel putin 420 de lei.
Ultima modificare: Vineri, 9 Decembrie 2016
AvTudor_com, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cumparata crengutamirela crengutamirela Buna ziua! am achizitionat o masina din talcioc,am intocmit contract vanzare cumparare cu data de 28.11.2016. In aceeasi zi am inregistrat-o la impozite si ... (vezi toată discuția)
Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)