Buna ziua, am o intrebare la d-tra, in anul 2012 am fost condamnat la 3ani si patru luni cu suspendare si supraveghere cu termen de incercare de 8 ani si 4 luni pentru ucidere din culpa. Pe perioada de incercare m-i sa interzis dreptul de a conduce orce vehicul. Este vreo posibilitate de revocare sau anulare a acestei pedepse complementare? Daca da dupa ce perioada?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Revocarea suspendarii sub supraveghere poate interveni in caz de neexecutare culpabila a obligatiilor civile.Da,asta e altceva.Dar noi vorbeam de obligatia impusa de instanta de a nu mai putea conduce niciun autovehicul.Asta nu poate fi revocata pe timpul termenului de incercare,cu alte cuvinte timp de 8 ani si 4 luni esti pieton.Acum daca tu nu respecti obligatia de a nu conduce niciun autovehicul,si vrei sa-ti incordezi fiara pe patru roti :),instanta de judecata e obligata sa revoce suspendarea sub supraveghere si o sa-ti dea cu executare,adica o sa te trimita direct la mititica:)
In legatura cu despagubirile civile am achitat sumele. Cred ca am sa fac o cerere de revizuire a dosarului, poate pot schimba ceva, prima instanta mi-a dat 3ani si patru luni + 6 ani termen de incercare si la recurs la curtea de apel mi-a suplimentat cu plus 2ani si patru luni termenul de incercare. In eventualitatea unei gratieri s-ar schimba ceva?
In cazul d-voastra nu poate interveni gratierea,pentru ca aveti condamnare cu suspendare,si de asemenea ar fi o gratiere postcondamnatorie.Gratierea postcondamnatorie nu poate privi pedepsele a caror executare a fost suspendata.Daca gratierea intervenea inainte de ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti(gratiere antecondamnatorie)atunci da beneficiati si de efectele gratierii in sensul reducerii termenului de incercare.