avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ucidere din culpa

Buna ziua, am o intrebare la d-tra, in anul 2012 am fost condamnat la 3ani si patru luni cu suspendare si supraveghere cu termen de incercare de 8 ani si 4 luni pentru ucidere din culpa. Pe perioada de incercare m-i sa interzis dreptul de a conduce orce vehicul. Este vreo posibilitate de revocare sau anulare a acestei pedepse complementare? Daca da dupa ce perioada?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Revocarea se poate face pentru neplata despagubirilor civile.
Revocarea suspendarii sub supraveghere poate interveni in caz de neexecutare culpabila a obligatiilor civile.Da,asta e altceva.Dar noi vorbeam de obligatia impusa de instanta de a nu mai putea conduce niciun autovehicul.Asta nu poate fi revocata pe timpul termenului de incercare,cu alte cuvinte timp de 8 ani si 4 luni esti pieton.Acum daca tu nu respecti obligatia de a nu conduce niciun autovehicul,si vrei sa-ti incordezi fiara pe patru roti :),instanta de judecata e obligata sa revoce suspendarea sub supraveghere si o sa-ti dea cu executare,adica o sa te trimita direct la mititica:)
In legatura cu despagubirile civile am achitat sumele. Cred ca am sa fac o cerere de revizuire a dosarului, poate pot schimba ceva, prima instanta mi-a dat 3ani si patru luni + 6 ani termen de incercare si la recurs la curtea de apel mi-a suplimentat cu plus 2ani si patru luni termenul de incercare. In eventualitatea unei gratieri s-ar schimba ceva?
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
emy72, utilizator
Pentru ce sa faceti revizuire?Cazurile de revizuire sunt strict prevazute de lege
In cazul d-voastra nu poate interveni gratierea,pentru ca aveti condamnare cu suspendare,si de asemenea ar fi o gratiere postcondamnatorie.Gratierea postcondamnatorie nu poate privi pedepsele a caror executare a fost suspendata.Daca gratierea intervenea inainte de ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti(gratiere antecondamnatorie)atunci da beneficiati si de efectele gratierii in sensul reducerii termenului de incercare.

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Pot cere reabilitarea prin instanta dupa curgerea termenului de incercare ghita186 ghita186 As vrea sa-mi fac reabilitarea dupa ce trece termenul de incercare sa nu mai astept 3ani pentru reabilitare de drept .Pot introduce o actiune in instanta? ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ( perioada de incercare ) emanuel199 emanuel199 Buna ziua ... Un prieten de al meu a fost condamnat pentru ucidere din culpa intr-un accident rutier ce s-a soldat cu victima . Pedeapsa sa a fost de 1 an si 4 ... (vezi toată discuția)