avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Soacra mea a nascut 2 copii pe unul l-a dat spre infiere.Parintii acestuia au decedat .Anul acesta a decedat si el.a mai ramas in viata doar sotul meu.Poate mosteni averea celui decedat ? Singurele acte doveditoare sunt certificatul de infiere in care acesta are numele soacrei mele si toate actele soacrei mele (decedate)
Cel mai recent răspuns: tucalouisa , utilizator 20:13, 19 Mai 2013
Numai daca infierea a fost facuta cu efecte restranse, atunci cel infiat isi mentine relatiile de rudenie cu familia parintilor naturali si astfel el va putea mosteni si va putea fi mostenit de rudele familiei naturale.
Din ce reiese aceasta ,exista un act ori unde trebuie sa ma interesez?Noi avem un act de infiere din 1960.Sotul meu este singura ruda ramasa in viata care a si avut grije de el .Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Frati vitregi la mostenire andapaun andapaun As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este ordinea succesiunii si care sunt cei cu drept de mostenire in urmatorul caz: o prietena a mamei a decedat. Decedata ... (vezi toată discuția)
Tipuri de infiere la succesiune so2ro so2ro Buna seara, Urmeaza sa deschidem o succesiune, defunctul intrand in familia noastra in urma infierii cu foarte multi ani in urma ( aproximativ 50 ani ) Din ... (vezi toată discuția)