avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS ANULAT ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS ANULAT ?

BUNA ZIUA !

IN FEBRUARIE 2008, AM FOST CONDAMNAT DEFINITIV LA 6 LUNI CU SUSPENDARE PENTRU INCALCAREA PREVEDERILOR ART. 79 ALIN (1) DIN "Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000(???) privind circulatia pe drumurile publice"

IN "REGULAMENT de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice", GASESC:

Art. 246. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune de catre autoritatile prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, pe raza carora s-a petrecut fapta sau de catre aceleasi autoritati, pentru faptele constatate de politistii din subordine, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitiva pentru savârsirea infractiunilor prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, precum si în cazul prevazut în alin. (2) din acelasi act normativ.

Art. 247. - (1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat va fi încunostintata în scris despre masura luata, în termen de cel mult 5 zile de la luarea hotarârii.

DACA IN SENTINTA RAMASA DEFINITIVA NU SE MENTIONEAZA CA MI S-A ANULAT PERMISUL SI NICI NU AM FOST INSTIINTAT IN SCRIS(asa dupa cum e mentionat in articolul de mai sus !), ESTE SAU NU ANULAT PERMISUL MEU ?

MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: andreiap318 , utilizator 22:06, 27 Martie 2009
nu este anulat.
daca nu este anulat ar trebui sa te duci la politie sa-l ridici,nu?nu uita sa ne spui si noua ce ai facut!
nu conteaza daca in sentinta nu scrie nimic legat de permis.
trebuie sa mergeti la politie cu hotararea judecatoreasca in original care va ramane la ei,iar in baza acestei hotarari permisul va fi anulat sau restituit.
O sa fie anulat mai mult ca sigur.
va rog frumos sa mal amuriti si pe mine cu o problema,spre sfarsitul lui 2007 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru neacordare de prioritate,am facut contestatie in tribunal si am castigat.Dar politia cica a facut apel si am pierdut procesul si nu am primit nici o citatie sau hotarare judecatoreasca ca am pierdut permisul sau ca trebuie sa il predau.iar acum in 03 03 2009 mi-a fost retinut permisul in bistrita pentru depasireavitezei in localitate cu 106 am facut contestatie si am proces in luna aprilie dar spre ginionul meu cica au descoperit ca eu trbuia sa predau permisul pentru fapta anterioara,si leam zis ca permisul este la bistrita.mi-au zis ca eu trebuie sa le aduc permisul daca nu fapta imi este mariyta de la 30 de zile la 60 am fost la bistrita si mi-au zis ca permisul stau la ei 20 de zile sica lau trimis in in BOTOSANI NICI in ziua de azi nu a ajuns si risc sa imi mareasca perioada de suspendare la 90 de zile ca nu imi iau in considerare dovada care srie ca de pe data de 15.03.2009 nu mai am dreptul de a conduce .VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta proces alcoolemie peste 0.8 suchet suchet am fost condamnat in luna aprilie la 8 luni cu suspendare, pt alcoolemie de 0,95. pe sentinta definitiva primita de la tribunal, nu este specificat in nici ... (vezi toată discuția)
Accident-ucidere din culpa-permis conducere... muschiucip muschiucip Anul trecut in luna martie am avut accident de circulatie, in urma caruia pasagerul din dreapta a decedat pe loc.Am facut o depasire in care in momentul ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului auto valicordos@yahoo.com valicordos@yahoo.com Buna ziua, In anul 2004 am comis o infractiune in urma careia mi s-a intocmit dosar penal si am fost condamnat la 4 luni cu suspendare si cu 2 ani si 4 ... (vezi toată discuția)