avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune , dupa ambii parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune , dupa ambii parinti

Buna ziua , as dori si eu sa stiu ce acte trebuie facute pentru a vinde casa bunicilor ,terenul si via .
Iata un mic rezumat al faptelor :
Bunicul meu a murit in urma cu 4 ani , bunica in urma cu 2 ;
s-a facut doar un act de vanzare cumparare(notarial) pe casa inainte ca bunici mei sa moara , insa pe terenul cu vita de vie si terenul arabil nu sa facut nici un act pana in prezent.
Singurii mostenitori sunt tatal si unchiul meu. Ei doresc , ca eu , in calitate de fiu si nepot , sa fac toate actele necesare pentru vanzare , deoarece ei nu se pot deplasa , casa si terenul fiind la tara in oltenia , unchiul in Iasi si tatal in Constanta.
Asa ca am nevoie de procuri ( acte) din partea lor pentru a putea face mai departe celelalte acte .
Intrebarea mea este , ce pasi sunt de urmatsi ce acte trebuie facute , pentru a vinde casa , si terenurile ,in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2013
Mr_green, utilizator
Primul pas: deschiderea succesiunii de pe urma bunicilor decedati.

Apoi va trebui sa faceti cadastru si ulterior veti putea vinde.

Pe imobilele pe care nu aveti acte, aveti posibilitatea fie o actiune in uzucapiune, fie sa solicitati la primarie emiterea unui titlu de proprietate... raspunsul concret depunde de studierea in amanunt actelor ce le detineti si de asemenea de oferirea unor detalii. Va trebui totusi sa contactati un avocat si sa discutati direct prezentandu-i situatia in detaliu.
Se poate ca tatal si unchiu, sa imi faca un act notarial , in baza caruia eu sa fac toate actele , si vanzarea in sine ? Ei sunt batrani stau foarte departe si nu se pot deplasa , asa ca eu trebuie sa ma ocup de tot .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari referitoare la mostenire terenuri technicianit technicianit Buna ziua. Bunicul meu a murit in anul 1990. El a avut 3 baieti (unul dintre ei a fost tatal meu). Bunicul a avut o parcela de teren arabil si 4 parcele de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiunii, renuntare la terenuri roxana678 roxana678 Buna ziua! In urma decesului bunicii in 2015, am dezbatut mostenirea intre mine (nepoata de la fiica bunicii, decedata si ea inaintea bunciii) si unchiul ... (vezi toată discuția)
Când se prescrie o datorie kennya kennya Buna ziua As dori sa stiu când se prescrie dreptul de a mi solicita despăgubiri pt o plantație cu vita de vie.In data când am cumpărat terenul ,în urma ... (vezi toată discuția)