avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Factura Intracomunitara trimisa fara marfa!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Factura Intracomunitara trimisa fara marfa!!

Am primit la sfarsitul lunii aprilie o factura de la un furnizor extern fara ca eu sa fi primit efectiv marfa. Am sunat bineinteles acolo ca sa aflu ca s-a trimis camion romanesc dupa marfa si ei au confirmarea de primire pe CMR(scrisoarea de trasura). Incet incet am luat-o pe fir si am aflat ca agentul de vanzari pe care-l au ei in Romania a luat marfa mea si a dus-o la alta firma sau persoana si a luat banii pe ea.
Acum nici cei din Olanda nu mai rspund la mesaje si nici Agentul roman de etnie maghiara nu mai raspunde la telefon.
Cum pot proceda in acest caz pt ca la achizitii intracomunitare trebuie dat la finante declaratia 390 pt care amenzile sunt cam mari???
Cel mai recent răspuns: pimionela , utilizator 21:12, 19 Mai 2013
Rugati transportatorul sa va trimita o adresa, prin care sa specifice ca marfii care trebuia sa ajunga la dumneavoastra i-a fost schimbata destinatia, si o copie a CMR-ului confirmat la noua destinatie. . Pe baza acestor document nu inregistrati marfa in contabilitate.
Da dar nu stiu cine e transportatorul exact. Incerc sa aflu si sa solicit asa ceva. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara sau nu? ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatoarea situatie. Firma din Germania vinde marfa unei firme din Romania. Pt transport nu se apeleaza la o firma de transport. Firma din Romania se duce ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Contestatie la p/v intocmit in lipsa partii invinuite discover discover Buna ziua ! Revin pe forum cu urmatoarea problema . Camion oprit pentru control , de catre ISCTR , soferul prezinta urmatoarele documente : avize marfa , ... (vezi toată discuția)