avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Ce este un act normativ cu caracter special?? ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Ce este un act normativ cu caracter special?? denumire si temei legal, daca se poate. Multumesc ff frumos

AS vrea sa primesc informatii certe despre acte normative cu caracter special in sensul particular al Codului fiscal si Codul de Procedura Fiscala, dar si in termeni generali cu indicarea sursei informatie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:20, 19 Mai 2013
Art. 15.din Legea ne.24/2000:
(1) O reglementare din aceeaşi materie şi de acelaşi nivel poate fi cuprinsă într-un alt act normativ, dacă are caracter special faţă de actul ce cuprinde reglementarea generală în materie.

(2) Caracterul special al unei reglementări se determină în funcţie de obiectul acesteia, circumstanţiat la anumite categorii de situaţii, şi de specificul soluţiilor legislative pe care le instituie.

(3) Reglementarea este derogatorie dacă soluţiile legislative referitoare la o situaţie anume determinată cuprind norme diferite în raport cu reglementarea-cadru în materie, aceasta din urmă păstrându-şi caracterul său general obligatoriu pentru toate celelalte cazuri.

Exemplu:
- taxa de prima inmatriculare s-a achitat în baza unor acte normative cu caracter special în materie fiscală

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa si raspunderea penala alexa231980 alexa231980 daca o firma este in insolventa si impotriva administratorului este inceputa cercetarea penala privind falsificarea unei file cec noi, in calitate de ... (vezi toată discuția)
Reglementari specifice ContSters228970 ContSters228970 Reglementarile specifice sunt reglementarile interne ale societatii sau sunt reglementari prin legi sau ordonante? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Legea 24 din 27 martie 2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative Ionut Sandor Ionut Sandor ar putea sa ma ajute cineva cu textul integral al legii 24/2000 in format electronic Multumesc anticipat email: ionutz.sandor@yahoo.com (vezi toată discuția)