avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CALOMNIE ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CALOMNIE ?

Buna seara ! Ma numesc Virgil si va rog sa-mi dati o solutie . Am facut greseala si am dat nr. de tel. unei persoane de gen fem. si acum ma deranjeaza, indiferent de ora si pe fix si pe mobil si imi trimite tot felul de mesaje triviale,desi am rugat-o frumos sa renunte sa ma mai sune. Suna din min. in min. iar eu inchid dar degeaba. Apoi incearca varianta cu mesaje scrise pe mobil care sunt de nereprodus. Acest lucru se intampla incontinuu. Ce ma sfatuiti sa fac,nu am cu cine sa ma inteleg ,vorbesc deja singur si la propriu si la figurat . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: catalin1980 , utilizator 10:01, 23 Mai 2013
Buna seara,

Sunati la compania de telefonie mobila si relatati-le situatia in care va aflati, sunt sigur ca o pot trece pe un blacklist si sa nu mai poata sa va deranjeze.

Iar calomnia si insulta sunt momentan abrogate din Codul Penal.
Conditionat de generatia aparatului telefonic pe care il de exista optiunea blocarea anumitor numere
Referitor la calomnie si insulta,acestea au fost reintroduse ca infractiun
iIeri, 29 apr. 2013, cu unanimitate de voturi, CCR a constatat că ”dezlegarea dată problemelor de drept judecate prin Decizia ICCJ – Secțiile Unite nr.8/2010 este neconstituțională, contravenind Constituției și Deciziei CCCR nr.62/2007”.
Într-adevăr, cred și eu că demersul instanței supreme de a invalida o decizie a CCR constituie un amestec nepermis în atribuțiile acesteia. De altfel, noua decizie a CCR este conformă cu practica ei constantă, asumată prin Deciziile nr.20/2000, nr.62/2007, nr.783/2009, nr.124/2010, nr.414/2010, nr.1039/2012. În această din urmă decizie CCR a reţinut în mod expres că, “în cazul constatării neconstituţionalităţii unor dispoziţii de abrogare, acestea îşi încetează efectele juridice în condiţiile prevăzute de art.147 alin.(1) din Constituţie, iar prevederile legale care au format obiectul abrogării continuă să producă efecte, deoarece acesta este un efect specific al pierderii legitimităţii constituţionale (…), sancţiune diferită şi mult mai gravă decât o simplă abrogare a unui text normativ. În continuare, Curtea reţine că nicio altă autoritate publică, fie ea şi instanţă judecătorească, nu poate contesta considerentele de principiu rezultate din jurisprudenţa Curţii Constituţionale, aceasta fiind obligată să le aplice în mod corespunzător, respectarea deciziilor Curţii Constituţionale fiind o componentă esenţială a statului de drept.[ link extern ] /

[ link extern ]

A fost publicata in M.O.F?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac - hartuire telefonica nenemus nenemus De mai bine de 5 ani, exista cineva care ii tot trimite mesaje sau apeleaza cu nr privat pe nr de tel al sotiei, indiferent cat de repede sau cat de des si-a ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica ElsaElsa ElsaElsa Buna seara, Acum puțin timp am cunoscut pe un site de matrimoniale un tip. Dupa câteva zile am decis sa ne întâlnim. Din păcate nu era tocmai un domn in ... (vezi toată discuția)
Hartuire telefonica zuzumary zuzumary Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu un an, am dat un anunt pe internet, postand si nr meu de telefon. (era vb de un anunt de inchiriere). ... (vezi toată discuția)