avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediere in concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediere in concediu prenatal

Buna ziua, as vrea sa va expun pe scurt situatia mea si sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns: firma la care lucrez se afla in insolventa si urmeaza sa faca disponibilizari; eu sunt in concediu prenatal de o saptamana si stiu ca acesta este platit de Casa de Sanatate.Din cate am citit, in perioada insolventei nu se tine cont de legea maternitatii si pot fii concediata; intrebarea mea este, daca se intampla asta, eu mai primesc indemnizatia pt crestere copil ? Stiu ca trebuie sa ai ultimile 12 luni lucrate si de aceea sunt nelamurita, prenatalul mi se plateste in continuare si el se pune ca baza de calcul pt indemnizatia de crestere copil sau nu mai beneficiez de nimic? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: S-elena , utilizator 14:21, 20 Mai 2013
1. Pentru a benficia de indemnizatie pentru concediou crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri profesionale impozabile sau perioade asimilate (somaj indemnizat, concediii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. a) Daca veti fi concediata aveti doua posibilitati:
- sa va inregistrati la Agentia de Somaj;
- sa prezentati certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care le va plati.

b) - In ambele cazuri veti putea beneficia de indemnziatie pentru CCC.
- In calculul indemnizatiei pentru CCC se iau si indemnizatiile pentru concediul de maternitate.

3. - Eu v-as recomanda sa va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia in continuare deconcediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).

4. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

5. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

6. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

Va multumesc din suflet pentru lamurire si sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expirarea contractului de munca si insarcinata nikolika nikolika Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, am si eu o nelamurire nu mai stiu pe cine sa intreb ca sa rezolv cat mai urgent.O prietena de-a mea a lucrat pe o ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate si indemnizatia aferenta concediului crestere copil in cazul cim pe perioada determinata EMANUELLA2606 EMANUELLA2606 Buna ziua, Numele meu este Mihaela Ghiorghiu si am si eu cateva intrebari referitoare la concediul prenatal, concediul crestere copil si indemnizatia ... (vezi toată discuția)