avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie impotriva mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie impotriva mamei

Propria mama (care face tratament pentru depresie la un medic specialist ) vine la mine acasa si ma agreseaza verbal, ma jigneste desi nu imi da 1 leu de la 18 ani si cauta sa ma enerveze.:( Am scos-o tot timpul afara dar motiveaza ca vine la bunicul meu, tatal ei. Eu stau cu bunicul care mi-a lasat apartamentul (+bunica mi-a lasat apartamentul in 2006; ea decedand in 2008) prin uzufruct viager. Pot obtine ordin de restrictie / (restraining order in SUA) order contra ei?
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
N-ai cum sa procedezi, nu vrei s-o primesti, nu o primesti. N-ai cum sa te opui daca bunicul o lasa sa intre. Nu vrei sa stai in preajma mamei, poti pleca de langa ea.
Cat nu e un om violent cu tine, n-o sa obtii ordin de restrictie contra mamei tale.
Ba mai mult, legal ( daca ai depasit 26 de ani), datorezi intretinere mamei tale.
Ca sa nu mai zic ca mama ar putea ataca actul prin care ai devenit proprietar.
Mama dumneavoastra este bolnava , sub tratament insa sentimentele firesti fata de tatal ei nu dispar datorita bolii , ele sunt firesti si dumneavostra nu-i puteti interzice sa aibe legaturi cu tatal dansei . De ce nu incercati sa-l duceti pe bunicul in vizita la mama pentru cateva ore si apoi il luati acasa? poate ca ar functiona mai bine relatia?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
Birou mediator jr.RODICA COJAN, Mediator
Multumesc foarte mult pentru reply. Este un sfat bun. Nici bunicul nu prea vrea sa o vada; doar 1 data pe saptamana. Voi tine cont de sfat!=D>

Multumesc foarte mult pentru reply! Nu ma simt dator fata de mama fiindca are propriul ei apartament (in scara vecina), are salar bun ca profesoara. De la 18 ani nu mi-a dat bani decat foarte rar (de ziua mea, Craciun). Am facut 3 facultati: Relatii Internationale si studii europene (anul absolvirii 2008), Administratie Publica (2011), Romana Engleza (2012)datorita faptului ca m-au sponsorizat bunicii (ea nu a sponsorizat!)!]Nu vreau sa o vad in apartamentul meu si al bunicului. Imi aduce amintiri neplacute si dureroase: ea se certa (mai ales) cu bunica dar si cu bunicul si cu mine in acest apartament de cand eram mic. Vreau sa nu o mai vad in apartament daca se poate!!!:(
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Nu o mai primiti daca vine sa se certe, iar o data pe saptamana sa mearga bunicul la ea.

:offtopic: pentru a completa un mesaj, folositi functia editeaza,nu postati mesaje consecutive, multumesc.
Mersi de reply!:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie lazaro lazaro buna ziua. imi putei spune cum pot obtine ordin de restrictie pentru un membru al familiei? mentionez ca pe actul de vanzare cumparare este trecut ca are ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obtine o interdictie de apropiere? alx64 alx64 buna seara, va supun atentiei o speta a cuiva apropiat si rugamintea de a oferi un sfat competent: parintii divortati,copilul este incredintat ... (vezi toată discuția)
Ordin de restrictie, conditii de admisibilitate 2cool4school 2cool4school Buna seara, puteti sa-mi spuneti ,va rog, care sunt conditiile de admisibilitate pentru instituirea unui ordin de restrictie? (vezi toată discuția)