avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Venituri estimate - realizate in cazul suspendarii PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Venituri estimate - realizate in cazul suspendarii PFA

Situatie:
Se depunde declaratia pentru venitul estimat, la inceputul anului - 12000 lei pe an(=>1000 lei pe luna)
Dupa 6 luni se suspenda PFA. Veniturile realizate in cele 6 luni sunt de 3000 lei (=>500 lei pe luna).

Contributii si impozit s-au platit pentru venitul estimat - 1000 lei pe luna.

Ce se intampla cand se suspenda PFA.
Se declara venitul real realizat ? si ce se intampla cu acele diferente pentru impozit si contributii, dintre sumele platite si cele reale?

Dupa ce se reia activitatea PFA se mai pot deduce acele diferente de impozit ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgeenciu , utilizator 19:52, 20 Mai 2013
- pentru suspendarea pfa registrul comertului va va cere o adeverinta de la anaf ca nu aveti datorii
- aceste datorii se refera in cazul de fata la platile anticipate cu titlul de impozit pe venit (probabil primele 2 termene de plata daca suspendati dupa 6 luni), plati restante la impozitul pe venit de anul trecut (daca e cazul) si la contrinutiile sociale (daca e cazul)
- celelalte 2 termene nu le platiti odata cu suspendarea
- anul urmator depuneti declaratia 200 cu venitul realizat din cele 6 luni conform careia vi se vor calcula diferente de primit sau de dat la impozitul pe venit
- impozitul pe venit nu este deductibil in nici un fel
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2013
georgeenciu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati la stat pentru pfa Mihaela Isabela Mihaela Isabela Ce costuri lunare sunt la stat pentru un pfa? (vezi toată discuția)
Declaratie 220 alex_element alex_element Buna seara, Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pfa traducator ili_uca ili_uca Buna ziua, Am situatia urmatoare: PFA de traducator autorizat - suspendat pentru cresterea copilului si am facut cerere de re-activare incepand cu ... (vezi toată discuția)