in anul 2009 am avut un accident rutier cu victima,am plecat de la locul accidentului cu tot cu victima pt. ca aceasta nu a vrut la spital.In urma procesului ulterior(victima a chemat ambulanta si a ajuns la spital) am fost condamnat de:-vatamare corporala din culpa(2 luni inchisoare)
-parasirea locului accidentuluide catre conducatorul vehiculului implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat vatamarea integritatii corporale,fara incuviintarea politiei(1 an inchisoare)
Pedeapsa a fost suspendata conditionat.
Problema mea este ca asiguratorul m-a chemat in judecata intr-o actiune de regres potrivit art. 58 din legea 136/1995 si nu inteleg . Citesc in acest articol ca se face referire la fapte comise cu intentie...Va rog sa-mi spuneti ce pot face daca pot face ceva!
cel mai probabil nu ati declarat accidentul, ati plecat cu victima dar nu ati ajuns cu ea la spital, in acest caz ati fost condamnat si ptr parasirea locului accidentului fara incuvinntarea politiei, aceste fapte pot fi considerate infractiuni comise cu intentie.