avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Achitare contributii din urma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Achitare contributii din urma

Buna seara.
As dori sa stiu daca imi pot plati din urma contributiile necesare si sa nu lucrez in fapt.Se poate doar sa merg eu sa le platesc de exemplu , pentru 6 luni pe salariul minim,sa imi bag cartea de munca undeva la o firma si sa imi achit singura contributiile?As dori sa imi mearga cartea de munca inainte si sa le achit eu pentru a avea pe viitor si eu anumite beneficii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 21 Mai 2013
Din urma nu puteti sa platiti,doar de acum inainte se poate. Problema este ca trebuie sa gasiti o cunostiinta,un patron care este dispus sa accepte propunerea dvs,insa cu riscul lui.
Puteti incheia cu CASA de PENSII un contract de asigurare si sa va platiti C.A.S. Din punctul de vedere al vechimii realizate pentru a obtine o pensie este similar cu a fi angajat cu contract individual de munca.
Si daca fac acest lucru, ma va ajuta sa beneficiez de indemnizatia de mama?pentru ca planuiesc sa raman insarcinata si stiu ca am nevoie de cel putin 12 luni de vechime ca sa o pot lua.Este suficient sa merg doar la Casa de pensii sa achit?Multumesc !!!
NU! Nu este suficienta platile la CAS ca sa puteti beneficia de indemnizatie crester copil. V atrebui sa:
- Aveti venituri din salarii
-Sa urmati cursurile unei institutii de invatamant
sau
- Sa fiti somera indemnizata.
@ looly

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa-mi mearga cartea de munca mariusica01 mariusica01 buna ziua as avea o intrebare>am un ,,ii,,cu un magazin,as dori sal inchid,dar as vrea sami mearga cartea de munca,contabilul mia zis ca pot sami platesc ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului, daca voi efectua plata vechimii din urma? livemaster livemaster Ma numesc Georgiana, sunt insarcinata in 15 saptamani. As vrea sa stiu daca pot plati vechimea la casa de pensii pentru a avea continuitate, astfel incat as ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizație cu carte de munca plătită de mine? Simonamona Simonamona Buna seara. Am o nelămurire și as dori un răspuns dacă se poate. Eu muncesc in străinătate de 3 ani. Problema este ca in România nu mai am vechime de ... (vezi toată discuția)