avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cont bancar - soarta acestuia la decesul titularului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cont bancar - soarta acestuia la decesul titularului

ce se întâmplă cu banii dintr-un cont dacă titularul a decedat și nu are nici un fel de moștenitori și nici o stipulare în testament?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:24, 21 Mai 2013
Banii ii ia statul.
În acest caz moștenirea devine vacantă, astfel că statul moștenește.
~ Conținut șters la cerere ~
de unde știe banca când un titular de cont a decedat, ca să dea banii statului?
(în cazul în care nimeni nu anunță decesul)
Pe banca n-o intereseaza de asta, ea se foloseste de bani.
Pe stat il intereseaza sa culeaga ce a avut omul si va face adresa catre banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o nelamurile in legatura cu un cont bancar si imputernicirea ... Mirea80 Mirea80 Buna ziua, Am o nelamurile in legatura cu un cont bancar si imputernicirea unei persoane. Datorita jobului meu, in cazul in care in care mor, eu continui ... (vezi toată discuția)
Testament legea 10/2001 - cont bancar Uranus1984 Uranus1984 In anii \'90, o persoana fara copii, fara sot, fara frati si parinti lasa prin testament ca in cazul decesului ei, toate imobilele nationalizate ce au ... (vezi toată discuția)
O bunică lasă moștenire unui nepot de fiu un apartament. nepotul mai are de dezbătut succesiunea după tata, poate avea probleme din cauza datoriilor părinților? Adi20000 Adi20000 Buna ziua, O bunica, proprietara, lasa mostenire unui nepot de fiu un apartament. Fiul a decedat, dar avea datorii la banci. Sotia fiului traieste si are ... (vezi toată discuția)