Buna ziua, urmeaza sa depun o plangere impotriva unui pv de contraventie si cautand prin Ordonanta 2/2001 am gasit ceva interesant, as dori sa stiu daca se respecta in detaliu litera de lege. Mai exact, daca are rost sa trec la motive de netemeinicie faptul ca nu s-a respectat art.16 (1), adica "Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: [...] inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului [...] ". Poate fi netemeinic daca nu mi-a trecut ocupatia si locul de munca? Nu imi aduc aminte ca vreodata sa fi fost intrebat de agentii de circulatie in legatura cu aceste informatii, teoretic as putea contesta toate pv pe acest motiv, ceea ce mi se pare exagerat, de aceea intreb in ce masura se respecta acest articol. Multumesc!
Aspectul mentionat de dvs referitor la obligativitatea mentionarii CNP, ocupatia si locul de munca ale contravenientului , nu conduce la anularea PV
Situatii care conduc la anularea PV incalcarea disp art 16,17 din OG nr 2/2001
Multumesc pentru raspuns, sper sa nu trebuiasca sa ma bazez pe martori pentru ca nu erau, partea pe care ma bazez este faptul ca nu mi-a notat obiectiunile in pv, a scris "nu sunt" desi i-am spus ca nu sunt de acord cu viteza aratata de aparatul radar.