avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restanta taxa habitat Constanta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restanta taxa habitat Constanta

Buna ziua. Dupa 5 ani si 4 luni primesc o adresa de infintare a popririi pe salariu la firma unde lucrez (iar in aceasta perioada SPIT a emis aprox. 12 dosare de executie) - din care nici macar 1 hartie nu a ajuns la mine pana acum 1 saptaman.

Eu am avut contract de inchiriere apartament pe perioada determinata de 2 sau 3 luni in cta, si ei mi-au calculat de atunci si pana astazi ca am restanta taxa de habitat (1680 RON cu tot cu restanta).
Chipurile eu trebuia sa declar ca nu mai locuiesc acolo - lucru care nu l-am stiut si nici nu stiu daca eram obligat legal sa fac acest lucru atunci.

Problema este ca real eu nu am mai locuit acolo dupa acel contract si m-am mutat intr-o comuna langa oras unde am cumparat in acelasi an teren (2007) si am construit 2 camere + baie si am locuit acolo timp de 2,5 ani fara sa platesc taxa de habitat deaorece eram in perioada de contructie (autorizatie de constr. din 04.2008 - pana 04.2010 si primaria comunei sustine ca nu percepe taxa .. si se gandeau ca doar daca as fi delcarat .. dar si asa doar pe o singura persoana maxim) din 2010 taxa de habitat e platita la comuna respectiva dar pe numele sotiei.

Chiriasi eram: eu, sotia si sora mea, care din 07.2007 este casatorita cu un italian in Italia si oricum era plecata dinainte de a se incheia acel contract.
Eu am taxa de habitat platita inclusiv 01.01.2007 pe acea adresa, iar dupa mine nu trebuie sa platesc nimic.

Acum domnii de la SPIT CTA imi cer sa le aduc dovada ca am platit taxa de habitat in alta parte .. desi mie mi se pare irelevant deorece nu am mai locuit in orasul cta deci taxa se platea la comuna iar eu ies de sub jurisdictia lor.

Eu doream sa le demonstrez ca nu am mai locuit la acea adresa si atat se poate sa fac acest lucru fara sa le aduc hartia cu plata taxei de habitat de dincolo (pe care o am deja eliberata pe perioada 04.2010 - 2013) ?

As dori sa le prezint doar adeverinta de la administratorul blocului ca nu am mai locuit acolo de la incheierea contractului si contractul sa se vada ca e pe perioada determinata de 2 -3 luni, copie buletine si copie certificat casatorie sora (Italia).

Documentele de mai sus le voi obtine in cateva zile.

Sau cum ar trebui sa procedez ca sa scap de acei 2,5 ani in care nu am platit ?

Oricum trebuie sa contest in 15 zile la isntanta de judecata titlurile astea executorii.

Cel mai recent răspuns: icoman , utilizator 13:37, 14 Octombrie 2013
Este adevarat ca in termen de 30 de zile de la aparitia oricarei modificari trebuie depusa o noua declaratie cu situatia la zi, insa datorita faptului ca dvostra aveati contractul de inchiriere pe 3 luni, dupa plecarea dvoastra din imobil la sfarsitul celor 3 luni, obligatia depunerii declaratiei revine proprietarului si nu dvoastra. Dansul, proprietarul trebuie sa se duca si sa declare ca acolo nu mai locuieste nimeni sau daca a inchiriat altcuiva, respectiva situatie.

Consider ca aveti aveti toate sansele sa nu platiti, cu conditia sa contestati in termenul legal si sa atasati documentele. Daca nu aveti toate dovezile atunci cand depuneti contestatia, faceti aceasta precizare si le puteti aduce ulterior, daca va ia mai mult timp. Bafta !
Mulțumesc pentru răspuns.
Ar mai fi de menționat ca eu am avut CI de Constanta pe adresa varului meu, unde nu s-a plătit taxa de habitat pana în 04.2010 - când am făcut recepția la casa și am făcut buletin pe noua adresa personala.

Ideea este cum scap de cei 2,5 ani în car eu nu am plătit .. cum demonstrez ca am stat acolo dacă va fi necesar (am facturi de plata din 08.2007 la apa apoi la curent din aprox. 2009),
declarații pe propria răspundere de la vecini ?

Daca aveți un model de contestație pentru titluri executorii / poprire pe salariu, mi-ar fi foarte util, mulțumesc anticipat !
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
icoman, utilizator
www.avocatnet.ro/content/for...

Sincer, eu nu m-as complica sa demonstrez unde am stat, atata timp cat ati avut contract de inchiriere pe 3 luni care nu s-a mai prelungit. Nu scrie nicaieri ca trebuie sa demonstrati la habitat, cu hartii si declaratii pe unde ati umblat /locuit. Trebuie sa bateti moneda pe durata contractului de inchiriere. Sa demonstreze ei ca ati stat acolo.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
carmen01011958, moderator
am facut adresa in care arunc vina pe proprietar ca nu a declarat.

Am facut rost de contract de inch. perioada determinata, este pe 3 luni, pana la 15.01.2007
- perioada pentru care este achitata taxa de habitat.
Ag. Fiscala doreste sa ma taxeze pe perioada 15.01.2007 - 1.04.2010, caci nu am documente justificate pentru plata taxei de hab. in acea perioada, desi eu nu am mai locuit in Constanta la acea adresa ?

Eu am locuit din 07.2007 in comuna langa Cta unde am cumparat teren si am construit 2 camere+buc si receptia casei am facut in 01.04.2010 - primaria comunei spune ca nu ne putea lua taxa pe acea perioada ca nu era imobiliu existent ! - asa e legea chipurile.

cum ar trebui sa procedez ?? eu ma gandesc ca luni sa le anexez la adresa (prin care le cer si copie dupa dosarele de executare) urmatoarele:

Anexez:
- Contract perioada determinata pe 3 luni, nr. .... din.10.2006 in care este specificat clar ca nu trebuie sa va anunț nici eu si nici proprietarul la data încheierii acestuia.
(aceste are un articol in contract care spune ca trebuie sa anunt Admin. Fiscala doar daca incetam contractul mai devreme sau daca il prelungim, atat !)
- Declarație pe propria răspundere de la vecini nume si nume, unde am locuit ulterior adica din 1.07.2007 pana in 2013 adica intr-o comuna langa orasul Constanta.
- Copie act casatorie in alta tara pentru una din persoanele taxate (suntem 3 persoane trecute la aceasta restanta) din luna 07.2007
- Declarație pe propria răspundere ca am locuit împreuna cu sotia la adresa: comuna respectiva + adresa.
- Adeverința de la asociația de locatari a Bl. respectiv unde am stat in chirie.
- Adeverința pe propria răspundere de la proprietar ap. ca nu am locuit ulterior la adresa in cauza.
- copie buletin titular contr. inchiriere.

Documentele de mai sus OR FI SUFICIENTE sa ii inchid gura juristei de la acea ag. fiscala ??
Jurista lor sustine sa-i demonstrez eu ca nu am mai locuit in orasul cta !! ca de unde stia ea ca nu am locuit in continuare in oras fara forme legale !!!

Am studiat codul civil si la art. 141 OG 92/2003 modif. cu oug 29/2011 la 31 aug.

cam specifica ca tre sa le pun ca acte tot ceea ce doresc ei ... INTREBAREA mea este, daca ma judec cu ei ma judec pe legea in viguare in 15.01.2007 care probabil prevede altceva >???

Multumesc anticipat pentru raspuns !
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
icoman, utilizator
icoman a scris:
Am studiat codul civil si la art. 141 OG 92/2003 modif. cu oug 29/2011 la 31 aug.

Ce ati studiat se refera la bugetul general consolidat adica bugetul de stat, dvoastra aveti treaba cu impozite si taxe locale, acestea se stabilesc HCL-uri (hotarari ale consiliilor locale) dar in conditiile reglementate de codului fiscal.

Despre codul fiscal aveti linkul
[ link extern ]
capitolul IX, Impozite si taxe locale.

Eu zic sa mai atasati la actele dvoastra si copie dupa actul de teren si autorizatie si daca se poate sau daca aveti raspunsul de la primaria din comuna cu privire la habitat.

Alte discuții în legătură

Taxa habitat/salubrizare mariuspopa1 mariuspopa1 Buna ziua am sa fiu scurt si la obiect. Am locuit in chirie in orasul Constanta timp de un an(2013). Acum cateva zile am primit la adresa din buletin respectiv ... (vezi toată discuția)
Taxa salubrizare Maria_Elena Maria_Elena Bună ziua, am locuit în Constanta într-o casă naționalizată care a fost retrocedată foștilor proprietari, iar aceștia nu au fost de acord să ... (vezi toată discuția)
Taxa pe habitat ch_mi ch_mi Daca o persoana isi are domiciliul legal la o adresa dar ,in fapt, locuieste la o alta adresa,la care dintre cele doua adrese trebuie sa plateasca taxa anuala ... (vezi toată discuția)