Buna ziua. Dupa 5 ani si 4 luni primesc o adresa de infintare a popririi pe salariu la firma unde lucrez (iar in aceasta perioada SPIT a emis aprox. 12 dosare de executie) - din care nici macar 1 hartie nu a ajuns la mine pana acum 1 saptaman.
Eu am avut contract de inchiriere apartament pe perioada determinata de 2 sau 3 luni in cta, si ei mi-au calculat de atunci si pana astazi ca am restanta taxa de habitat (1680 RON cu tot cu restanta).
Chipurile eu trebuia sa declar ca nu mai locuiesc acolo - lucru care nu l-am stiut si nici nu stiu daca eram obligat legal sa fac acest lucru atunci.
Problema este ca real eu nu am mai locuit acolo dupa acel contract si m-am mutat intr-o comuna langa oras unde am cumparat in acelasi an teren (2007) si am construit 2 camere + baie si am locuit acolo timp de 2,5 ani fara sa platesc taxa de habitat deaorece eram in perioada de contructie (autorizatie de constr. din 04.2008 - pana 04.2010 si primaria comunei sustine ca nu percepe taxa .. si se gandeau ca doar daca as fi delcarat .. dar si asa doar pe o singura persoana maxim) din 2010 taxa de habitat e platita la comuna respectiva dar pe numele sotiei.
Chiriasi eram: eu, sotia si sora mea, care din 07.2007 este casatorita cu un italian in Italia si oricum era plecata dinainte de a se incheia acel contract.
Eu am taxa de habitat platita inclusiv 01.01.2007 pe acea adresa, iar dupa mine nu trebuie sa platesc nimic.
Acum domnii de la SPIT CTA imi cer sa le aduc dovada ca am platit taxa de habitat in alta parte .. desi mie mi se pare irelevant deorece nu am mai locuit in orasul cta deci taxa se platea la comuna iar eu ies de sub jurisdictia lor.
Eu doream sa le demonstrez ca nu am mai locuit la acea adresa si atat se poate sa fac acest lucru fara sa le aduc hartia cu plata taxei de habitat de dincolo (pe care o am deja eliberata pe perioada 04.2010 - 2013) ?
As dori sa le prezint doar adeverinta de la administratorul blocului ca nu am mai locuit acolo de la incheierea contractului si contractul sa se vada ca e pe perioada determinata de 2 -3 luni, copie buletine si copie certificat casatorie sora (Italia).
Documentele de mai sus le voi obtine in cateva zile.
Sau cum ar trebui sa procedez ca sa scap de acei 2,5 ani in care nu am platit ?
Oricum trebuie sa contest in 15 zile la isntanta de judecata titlurile astea executorii.
Subiectul se poate inchide; problema s-a rezolvat;
S-a negociat la Agentia Fiscala si am platit doar pentru 8 luni de zile (2 pers 180 Lei parca .. am si uitat cat exact) restul fiind sters deoarece aveam Autorizatie de Constructie in alta Localitate , de unde am adus si Declaratii de la doi vecini cum ca am locuit acolo si nu in Constanta din 2007 pana in 2010 apoi 2010 - 2013 aveam platit la Primaria comunei aceasta taxa de habitat.
Taxa doar ptr 2 persoane, ptr sora plecata in afara nu a mai fost nevoie de alte acte decat copie dupa CI de Italia.
Taxa pe habitat
ch_mi
Daca o persoana isi are domiciliul legal la o adresa dar ,in fapt, locuieste la o alta adresa,la care dintre cele doua adrese trebuie sa plateasca taxa anuala ... (vezi toată discuția)