avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit pentru alta persoana dovedirea imprumutului cu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit pentru alta persoana dovedirea imprumutului cu martori mincinosi- consecinte

Buna ziua, am o problema in familie si anume....nasul de cununie al sorei mele a facut un credit pentru sora mea , sa-i ajute sa-si cumpere o casa, a facut creditul , nu a avut giranti, le-a dat banii lor, adica sorei, fara vre-un document ceva la baza, fiind numai intelegerea verbala sa achite ei, au achitat o buna parte din credit, insa din cauza unor grave probleme de sanatate in familie, nu au mai putut achita, insa, nasul lor a achitat toata suma si acum ii preseaza cu politia si doi martori falsi, nemaifiind de acord sa se inteleaga de comun acord.CE se poate intampla? la un eventual proces, martorii falsi sunt luati in seama?
Cum adica martori falsi, daca recunoasteti ca imprumutul a fost facut pentru sora dvs.? Nu va inteleg.
Penal nu se va intampla nimic, cu exceptia situatiei in care vor minti in instanta ca au primit acei bani de la facatorul de bine.
adica a luat doi martori care nu au stiut nimic de credit, dar sa decalare ca ei au fost de fata cand a dat banii, desi in prima faza nimeni nu a stiut de bani , decat nasul si sora, nasul a luat acesti martori sa declare ca ei stiut de bani, dar in realitate nu au stiut nimic
Politia nu are cum sa-l ajute pe nas, il vor indruma catre instanta.
Nu cred ca e cazul sa asteptati sa ajungeti la proces, daca sora recunoaste imprumutul si nasul va avea castig de cauza, sora va avea de platit si cheltuieli de judecata si apoi de executare, mai bine semneaza un angajament de plata , eventual in cateva rate.
Pentru a fi martor, nu trebuie sa fi asistat la momentul inmanarii banilor, ci pot declara ca au stiut de la nas ca banii obtinuti de la banca i-a dat finilor.
Martorii unde ai facut declaratii mincinoase ?

buna dimineata, va multumesc pentru raspuns, insa martorii au facut la politia din comuna deocamdata, dar as dori sa stiu, politia din comuna pooate deschide dosar? sau ii trimite la tribunal?
Se cerceteaza de politistii de acolo, apoi se inainteaza dosarul catre parchet. Nu va ajunge in instanta, nu cred pentru nu e vb de fapte penale, nasul va fi indrumat catre instanta civila.

Alte discuții în legătură

Martor contract de imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti daca pe un act de imprumut -ante contract de vanzare cumparare , ca martor este trecuta o persoana decedata , iar partea care a semnat ... (vezi toată discuția)
Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)