avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare actiuni firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare actiuni firma

Buna ziua,
Buna ziua,
am o societate comerciala si acum un an am facut act la notariat prin care am imputernicit o persoana sa se ocupe de societate in locul meu , deoarece eu am plecat din tara.Acum am aflat ca firma se afla in proces de insolventa.Cine este tras la raspundere in acest caz?Pot cesiona/dona actiunile altei persoane?
Va multumesc

Va multumesc foarte mult
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
angela40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 22:09, 22 Mai 2013
In momentul acesta nu mai puteti ceda partile sociale. Raspunzator pentru insolventa este administratorul societatii. Daca dumneavoastra ati dat o procura altei persoane, ea va raspunde doar pentru actele pe care le-a facut in limitele procurii , deci administrare ordinara . Dumneavoastra ca administrator erati obligat sa controlati activitatea persoanei imputernicite, deci raspundeti.
Luati legatura cu lichidatorul numit de catre instanta, cu un expert contabil si cu un avocat si vedeti daca nu riscati sa a fie atrasa raspunderea patrimoniala ( adica sa raspundeti si cu bunurile personale pentru datoriile societatii). Este foarte important sa actionati din timp si sa incercati sa va aparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa srl cosminap cosminap buna ziua! Am o societate comerciala la care sunt administrator,este preluata de la o cunostinta, aceasta are doua imprumuturi neplatite, chiar daca sunt ... (vezi toată discuția)