avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura insolventa srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura insolventa srl

buna ziua!
Am o societate comerciala la care sunt administrator,este preluata de la o cunostinta, aceasta are doua imprumuturi neplatite, chiar daca sunt administrator nu m-am ocupat de activitatea firmei, ocupandu-se tot vechiul administrator eu fiind doar cu numele.Creditele acelea sunt semnate de mine.
Procedura de insolventa este deschisa de Administratia Finantelor, as dori sa stiu daca sunt eu trasa la raspundere sau cel care s-a ocupat de firma.
Cel mai recent răspuns: cosminap , utilizator 19:04, 12 Ianuarie 2011
Daca se dovedeste ca nu v-ati indeplinit mandatul sau l-ati indeplinit necorespunzator, da se va atrage raspunderea si advs datorita faptului ca sunteti administrator.
Ati angajat credite - semnatura, ati dispus si plati banuiesc, daca sunt dovedite ca se indeplinesc conditiile se poate formula actiune sa raspundeti cu averea personala pentru pasivul neacoperit.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ContSters102066, utilizator
Buna ziua,
nu dumneavoastra ati semnat creditele in calitate de administrator? De obicei, in baza art. 138 din Legea 85/2006 a insolventei, sunt trase la raspundere organele de conducere culpabile pt. ajungerea societatii in incapacitate de plata. La acel moment, veti mentiona cine a administrat in fapt societatea, pt. ca in drept, dumneavoastra erati.
Cu respect,
Minodora Sorian
cand am preluat firma am facut o imputernicire la notariat ca sa administreze firma.
Ma ajuta cu ceva aceasta imputernicire?
Iar cea care a administrat firma recunoaste ca a administrat-o si ca toate documentele firmei si documentele contabile sunt l ea.
Da. Are valabilitate acea procura, ea fiind un mandat prin care ati derogat atributiile mandatarului. S-o prezentati in instanta. Conteaza mult si faptul ca mandatarulul recunoaste.
Mult succes.
multumesc mult.Abia astept sa scap.

Alte discuții în legătură

Imputernicit firma luizacostache luizacostache In cazul in care o persoana imputernicita de firma sa o reprezinte in orice fel desfasoara activitati care dauneaza firmei,in cazul unor probleme cu justitia ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)
Transfer raspundere administrativa beatrice3108 beatrice3108 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat,o sugestie in urmatoarea situatie. Impreuna cu fostul meu sot,am avut o societate comerciala,a carei administrator ... (vezi toată discuția)