avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imputernicire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imputernicire

O cunostinta detine o firma, fara activitate si momentan este plecat in strainatate. Datorita faptului ca nu este in tara si ar fi ceva documente ale firmei de semnat, doreste sa ma imputerniceasca pe mine pentru a le semna. Mentionez ca nu este vorba despre credite ci despre acte de dizolvare a firmei, bilant de lichidare, etc. Deci eu ar urma sa semnez in locul administratorului in urma unei imputernicirii.
Eu in calitate de imputernicit as putea avea probleme sau vreun risc daca semnez de ex. bilantul (intocmit de firma specializata) in locul administratorului?

Astept parerile Dvs.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:36, 29 Mai 2010
imputernicirea presupune ca administratorul va da niste drepturi ,mai exact de verificare si semnare a unor documente,deci ,daca sunt probleme raspunde in primul rind administratorul ,apoi dvs si firma specializata care intocmeste acele documente
Imputernicirea are semnificatia unui contract de mandat.
Respectiv, administratorul societatii va transfera dvs anumite puteri de reprezentare, prin care puteti reprezenta societatea in relatiile cu tertii.
In opinia mea, pentru lichidarea societatii, dsv aveti nevoie de o procura special semnata de ASOCIATI, iar nu de administrator.
Pentru lichidare este necesara o hotarare AGA care se semneeaza de catre asociati.
In orice caz, conform contractului de mandat, dvs raspundeti fata de mandant (cel care acorda mandatul) pentru actele pe care le indepliniti in exercitarea mandatului, respectiv depasirea mandatului sau neefectuarea de anumite acte care sunt mentionate in mandat, precum si pentru eventualele pagube, daca este cazul.
Av. Mihai Vaduva
Nu veti avea probleme.
Multumesc pentru raspunsuri. Administratorul este una si aceeasi persoana cu asociatul. Procedura de dizolvare a fost inceputa, AGA este semnata de asociat, doar ca asociatul a plecat intre timp la munca in strainatate si a mai ramas bilantul de lichidare nesemnat. Pentru a nu se mai intoarce in tara, contabilul i-a spus ca poate imputernici pe cineva pentru semnarea bilantului si m-a rugat pe mine sa fac acest lucru. Deci semnat la pozitia administrator fiindca la intocmit a semnat contabilul. Mentionez si faptul ca firma nu a avut activitate decat cheltuieli de constituire.
Deci ar putea exista vreun risc pentru mine? Nu vreau decat sa ajut dar nici nu vreau probleme.
Mentionez si faptul ca firma nu a avut activitate decat cheltuieli de constituire.
Deci ar putea exista vreun risc pentru mine? Nu vreau decat sa ajut dar nici nu vreau probleme.

fara probleme

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare firma Suto Adriana Suto Adriana buna ziua doresc si eu sa intreb daca sunt mandatata de administratorul firmei sa dizolv firma care este suspendata cu acte la notar, sunt contabila dar nu ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asociatului intr-un srl catalin20102010 catalin20102010 Buna ziua In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le ... (vezi toată discuția)
Probleme srl sergiu197 sergiu197 Sunt asociat intr-o societate cu raspundere limitata care este impartita in felul urmator: 60% un asociat care este si administrator si cate 20% inca doi ... (vezi toată discuția)