Am si eu o nelamurire.
Admin. blocului a disparut cu banii locatarilor care urmau sa fie platite factura la Apa Nova. Noua administratie a hotarat ca fiecare apartament sa plateasca cate 100 ron lunar, timp de 16 luni . Intre timp, ei se vor ocupa sa o dea in judecata pe admin. ca sa se recupereze banii, iar locatarii vor primi acei 1.600 ron bani inapoi prin scaderea la factura de intretinere.
Eu am apartamentul inchiriat catre o firma si am propus chiriasei sa plateasca ea pentru ca atunci cand se vor restitui banii ii vor scadea ei de la intretinere, pentru ca ea locuieste acolo. A mai fi 4 luni pana la sfarsitul celor 16 luni de plata si ea tot nu a platit. Mi s-a spus ca daca nu se plateste, apa va fi oprita dar eu vreau sa mentionez ca am centrala termica si deci, nu contribuiam oricum la plata apei calde a blocului ci doar cea rece.
Chiriasa mi-a spus ca nu este responsabilitatea ei si ca sa intreb pe orice avocat, ca o sa-mi spuna acelasi lucru.
Ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns util?
VA MULTUMESC ANTICIPAT ..
Da dar asta nu este plata a intretinerii propriu-zis, ci un fond de plata creat de asociatie ca sa adune suma cu care a disparut fosta administratora, suma care era stransa din banii locatarilor, si cu care trebuia sa plateasca factura blocului de apa Apa Nova.
nu puteti obliga chiriasul sa achite o suma care nu ii poate fi imputata.
chiriasul are doar obligatia sa achite intretinerea curenta nu si disfunctionalitatile in efectuarea platilor catre furnizori sau eventualele reparatii ale condominiului.
Obligatiile locatarului sunt concret stipulate in contractul de locatiune
Daca nu exista concret stipulata obligatia in sarcina locatarului sa achite c/v diferente sume suplimentar consumului individual,acestea revin de drept proprietarului de drept al apartamentului
Oricum,in eventualitatea unei actiuni in instanta pentru recuperare debit,este actionat proprietarul apartamentului
ok, am inteles asta dar cand se vor inapoia acesti bani, asociatia nu va da bani cash inapoi, ci se va scadea la intretinere, deci din acest motiv i-am propus chiriasei sa faca plata asta, pentru ca nu mai are rost sa ma implice si pe mine, de indata ce banii sunt restituiti sub forma asta.
Apoi as mai avea inca o intrebare, si poate mult mai importanta>>> Eu nu am semnat nimic, nici nu am fost anuntata de aceasta ''cheta'' organizata de asociatie, si chiar daca prin majoritatea de semnaturi sau acorduri s-a stabilit aceasta plata, in fond si la urma urmei nu ma simt datoare cu nimic, in timp ce eu sunt la zi cu toate indatoririle catre bloc.
CE SE VA INTAMPLA DACA REFUZ SA PLATESC?
Reclamatie
adina83
Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)