avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chiriasul sau proprietarul e bun de plata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chiriasul sau proprietarul e bun de plata?

Am si eu o nelamurire.
Admin. blocului a disparut cu banii locatarilor care urmau sa fie platite factura la Apa Nova. Noua administratie a hotarat ca fiecare apartament sa plateasca cate 100 ron lunar, timp de 16 luni . Intre timp, ei se vor ocupa sa o dea in judecata pe admin. ca sa se recupereze banii, iar locatarii vor primi acei 1.600 ron bani inapoi prin scaderea la factura de intretinere.
Eu am apartamentul inchiriat catre o firma si am propus chiriasei sa plateasca ea pentru ca atunci cand se vor restitui banii ii vor scadea ei de la intretinere, pentru ca ea locuieste acolo. A mai fi 4 luni pana la sfarsitul celor 16 luni de plata si ea tot nu a platit. Mi s-a spus ca daca nu se plateste, apa va fi oprita dar eu vreau sa mentionez ca am centrala termica si deci, nu contribuiam oricum la plata apei calde a blocului ci doar cea rece.
Chiriasa mi-a spus ca nu este responsabilitatea ei si ca sa intreb pe orice avocat, ca o sa-mi spuna acelasi lucru.

Ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns util?
VA MULTUMESC ANTICIPAT ..
Exista si aceasta posibilitate,din păcate! Insă ati pus problema ca veti da banii si nu ii veti recupera,aceiasi problemă o abordează si chiriasa dv si are dreptate !
CRINA1 a scris:

Exista si aceasta posibilitate,din păcate! Insă ati pus problema ca veti da banii si nu ii veti recupera,aceiasi problemă o abordează si chiriasa dv si are dreptate !

Da, asa este, m-am gandit si la asta si am renuntat la ideea de a o implica si pe chiriasa dar daca nu platesc, incalc cumva vreo lege? Ma pot obliga cei de la asociatie sa platesc? Daca da, pe ce baza? Incalc vreo lege daca nu voi plati o suma in plus pentru care nu am garantie ca o voi recupera?
Nu incalcati legi propriu-zis, dar, daca n-ati plati o suma pe care o platesc si ceilalti proprietari, pusi in fata acestei situatii ca si dv., nevinovati, suma hotarata in asociatia unde dv. aveti o proprietate, se cheama ca ramaneti restantiera, vi se aplica penalizari, ca la orice suma neachitata si apoi....puteti fi chemata in instanta de catre asociatie pentru a fi fortata sa platiti.

Niciunul dintre proprietari nu este sigur ca isi va recupera acesti bani, va gasiti in aceeasi situatie ca si ei, numai ca aveti un avantaj - nu locuiti in acel loc care risca sa devina de cosmar, fara utilitati.
Eu nu vreau sa fiu ca ceilalti proprietari care se supun fara sa intrebe nimic, daca ei vor sa plateasca, este treaba lor , dar nu sunt de acord sa platesc si acele restante sunt iarasi impuse la suma de care vorbeam, suma pe care ei mi-o impun, fara drept de lege...Am dreptate?
Deci nu sunt obligata sa platesc?
Am primit un mail de la asociatie, rugandu-ma sa platesc ca din 31 de apartamente, 15 sunt inchiriate, si toti proprietarii, pana la 28 de apartamente platesc...si eu trebuie sa urmez orbeste turma, fara sa imi pese daca imi recuperez sau nu banii?
Nu am raspuns la mail inca pentru ca sper sa gasesc aici un raspuns sa i-l dau.

Pai atunci nu platiti!
Dar daca blocul va ramane fara apa, chiriasa dv. va mai ramane in apartament? La banii pe care vi-i da pe chirie poate gasi in alta parte un apartament cu apa.... Nu-i asa?
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2013
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare apa rece de catre apa nova pe motiv de neplata?!!! mstejar mstejar Buna tuturor! Sunt innebunita si nu stiu ce sa fac sau ce optiuni am!!!..situatia in care ma aflu este urmatoarea.... Anul trecut am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu cum s-a calculat apa? angelica82 angelica82 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare ... (vezi toată discuția)