avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chiriasul sau proprietarul e bun de plata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chiriasul sau proprietarul e bun de plata?

Am si eu o nelamurire.
Admin. blocului a disparut cu banii locatarilor care urmau sa fie platite factura la Apa Nova. Noua administratie a hotarat ca fiecare apartament sa plateasca cate 100 ron lunar, timp de 16 luni . Intre timp, ei se vor ocupa sa o dea in judecata pe admin. ca sa se recupereze banii, iar locatarii vor primi acei 1.600 ron bani inapoi prin scaderea la factura de intretinere.
Eu am apartamentul inchiriat catre o firma si am propus chiriasei sa plateasca ea pentru ca atunci cand se vor restitui banii ii vor scadea ei de la intretinere, pentru ca ea locuieste acolo. A mai fi 4 luni pana la sfarsitul celor 16 luni de plata si ea tot nu a platit. Mi s-a spus ca daca nu se plateste, apa va fi oprita dar eu vreau sa mentionez ca am centrala termica si deci, nu contribuiam oricum la plata apei calde a blocului ci doar cea rece.
Chiriasa mi-a spus ca nu este responsabilitatea ei si ca sa intreb pe orice avocat, ca o sa-mi spuna acelasi lucru.

Ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns util?
VA MULTUMESC ANTICIPAT ..
Doamna chiar daca aveti centrala ApaNova factureaza si apa rece nu doar apa rece pentru preparare apa calda, deci oricum apa rece trebuie sa o platiti pentru ca in acea factura neplatita era facturat si consumul dv de apa rece, poate ca nu ar fi trebuit sa platiti cota parte pentru apa rece pentru preparare apa calda dar probabil in situatia data trebuiau colectati banii cat mai repede. Daca asa s-a hotarat ,nu aveti ce face , daca chiriasul nu intelege ca pana la urma tot in beneficiul dansului este .
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
CRINA1, utilizator
ioanamontravers a scris:
Chiriasa mi-a spus ca nu este responsabilitatea ei si ca sa intreb pe orice avocat, ca o sa-mi spuna acelasi lucru.

Chiriasa dumneavoastra are dreptate.
Chiriasa va pleca la o anumita data iar recuperarea sumelor de la cel care le-a sustras poate ca nu se va realiza pana atunci, asa ca aceasta chiriasa nu va putea beneficia de banii pe care i-ar plati acum.
Proprietarul trebuie sa plateasca pentru ca ramane proprietar si poate sa recupereze atunci cand vor recupera toti ceilalti proprietari.
Dar este posibil ca asociatia sa nu recupereze niciodata acesti bani si chiriasa nu poate risca pentru ca nu este ea vinovata de administrarea necorespunzatoare a asociatiei. De slaba conducere si administrare a asociatiei raspund proprietarii si nu chiriasii.
Eu i-am promis chiriasei ca-i voi returna personal banii daca nu si-i va recupera pana pleaca de la mine, desi sunt sigura ca va mai sta cel putin 2-3 ani la mine. Inteleg ca nu este responsabilitatea ei dar ca sa nu ne mai complicam , am zis sa plateasca ea si i se va scadea de la intretinere. Altfel, as plati eu si i se va scadea ei de la factura de intretinere si ea va trebui sa-mi dea banii...mi s-a parut prea complicat.
Ideea este ca nu mi se pare corect sa platesc o factura asa de mare inca o data, doar ptr ca a fugit fosta admin. cu banii nostri,bani pentru care avem chitante. Cu ce drept sunt obligata sa platesc iarasi? Mi se pare o metoda abuziva pentru ca eu nu am nicio siguranta ca-mi voi primi acei bani inapoi...NU STIU CE SA FAC....:(

Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
ioanamontravers, utilizator
Nu este normal sa platiti pentru ca altii au fugit cu banii dar pentru a nu rămâne fără apa aceasta a fost solutia salvatoare .Probabil ,si sper ,ca se vor face demersuri si banii vor fi recuperati ,dar va mai dura.
am auzit multe astfel de cazuri, in care administratorul a fugit cu banii si nu s-au mai recuperat pana la urma din diferite motive, chiar si dupa ce cazul a fost in instanta, nu stiu de ce si cum dar stiu cel putin doua persoane carora li s-a intamplat la fel si au platit bani care nu i-au mai recuperat...
Cum spuneam, nimeni nu are garantia ca isi va primi banii inapoi si eu nu vreau sa dau niste bani pe care stiu ca nu-i voi mai primi inapoi...
Plus ca NU ma dau banii afara din casa incat sa zic "lasa ca cine stie, poate-i recuperez" , ca nu mi se pare legal sa mi se impuna sa platesc asa, ca au gasit ei ''solutia''.

Alte discuții în legătură

Sistare apa rece de catre apa nova pe motiv de neplata?!!! mstejar mstejar Buna tuturor! Sunt innebunita si nu stiu ce sa fac sau ce optiuni am!!!..situatia in care ma aflu este urmatoarea.... Anul trecut am cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Este corect sau nu cum s-a calculat apa? angelica82 angelica82 Buna ziua,am o nelamurire cu privire la lista de intretinere .Pe lista de plata apare la apa rece suma de 834 iar pe factura este 1548.Pe lista de plata apare ... (vezi toată discuția)