avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot arata ca un apartament deja vandut mai are ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot arata ca un apartament deja vandut mai are restante

buna ziua ... am si io o simpla intrebare si o nelamurire ...
Mama mea fiind administrator acum un an a vandut un apartament ,cu suma de 150 datorie la asociatia de locatari ... insa dansa a facut o declaratie precum apartamentul este la zi cu datoriile .... mentinand in chitanta achitat integral... spunand ca va achita in timp ... lasamd apartamentul fara datori pt noul propietar .. insa fostul proietar nu a mai venit ... in registru de casa apare acesta datorie si chitanta ,,, insa nu si bani si chitantele de plata .....bani nu reies ca ar fi platit .... mama mea facea chitante la orice tip de plata ... Acum problema e ca mama mea a suferit un atac cerebral nu trebuie sa faca efort mental si are tulburari de limbal .. find tot odata ,, paralizata ... vazand aceastea ,, locatari o acuza ... pe mama ... si nu inteleg de ce ..
1-
suma de 150 datorie

Care este valoarea reala a datoriei /
2-
dansa a facut o declaratie precum apartamentul este la zi cu datoriile ....

Cine a solicitat declaratia,pentru ca procedura legal0a nu prevede obligatia administratorului de imobil sa intocmeasca declaratii ?
Posibil sa faceti referire la adeverinta care se emite de catre asociatia de proprietari in vederea instrainarii apartamentului referitor la situatia financiara si existenta de evntuale debite
3-Sumele percepute de casier este obligatoriu sa fie inregistrate distinct atat pe chitanta -copia existand in evidenta asociatiei,in registru ,cat si pe fisa individuala a apartamentului in contul caruia au fost facute platile
4-Pentru ce este mama dvs acuzata ?
Pentru raspuns la obiect,oferiti minimum de detalii concrete
Daca declaratia la care faceti referire se afla in evidenta asociatiei de proprietari,in raport de situatia reala de existenta debit la momentul incheierii inscrisului,mama dvs poate fi acuzata de savarsirea de fapte prevazute si pedepsite de legea penala
5-Referitorr la titlul topicului,debitul rezulta din fisa apartamentului,unde lunar sunt precizate platile facute in contul intretinerii,in fisa precizandu-se numarul chitantei cu care s-a facut incasarea sumei de la deponent
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
ynocentta, utilizator
Si noi am patit la fel, i s-a eliberat o adeverinta proprietarului vanzator ca nu are datorii, desi in luna vanzarii ar mai fi fost de achitat cam 100 lei. Acest lucru a fost posibil deoarece la sediul asociatiei au fost prezenti abii protagonisti, vanzatorul si cumparatorul. Practic aceasta suma a fost o compensare a unor cheltuieli pe care cumparatorul trebuia sa o plateasca vanzatorului pentru unele imbunatatiri pe care acesta le facuse la instalatia de cablu TV. Deci oamenii s-au inteles, cumparatorul a promis ca va achita aceasta suma, noi nu am inregistrat chestia aceasta nicaieri. Faza este ca cumparatorul nu a achitat niciodata aceasta suma - zicea ceva de niste fire pe-acolo care nu ar valora nici 10 lei, asa ca nu doreste sa le achite. In aceste conditii, presedintele a dispus recuperarea sumei respective de la administrator. Asta e, daca nu lucrezi cu documente inregistrate si te bazezi doar pe niste vorbe. Dar a fost invatatura de minte si am zis ”merci” ca suma a fost de doar 90 lei...
Si la dvs. suma, am inteles ca ar fi de 150 lei. Trebuie achitata de cel vinovat. Daca mama dvs. a gresit, atunci achitati aceasta suma si terminati povestea...
deci suma nu e de 150 lei ci 15.000 lei ..si cam asa reiese ca fostu propietar a vb cu mama .. ca va plati .. acesta suma dar acesta a plecat ...
si nu a facut nicio declaratie ...

da aceea adeverintza sau declaratie era facuta pentru vanzarea acestui apartament ,,, si scria ca e la zi cu toate datoriile ... doar pentru a putea vinde ,.,dansi ( propietari noi )au platit apartamentul ... in datile respective insa ,, dar fostul propietar nu a platit aceasta restanta ,, plecand din tara
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
Adriantot, moderator
Apoi, e o mare diferenta intre 150 lei cum spuneti in primul mesaj si 15.000 lei in acest ultim mesaj. Cum a putut cineva sa-i elibereze adeverinta "pe vorbe". Se mai inatampla sa ramana cineva cu intretinerea neachitata pe ultima luna, sa promita ca o plateste..., si cei din conducerea asociatiei stiind ca e om de cuvant si ca va plati ii elibereaza adeverinta. Dar in cazul uei datorii de 15.000 lei este evident ca acel proprietar avea restante de mult timp, era un restantier profesionist, cunoscut..., ori cu acestia nu ai cum sa fii intelegator sau sa te inseli in acest hal sa-i eliberezi adeverinta doar pe promisiuni.
Dar presedintele asociatiei a semnat adeverinta necesara la notar pentru perfectarea actelor de vanzare-cumparare?
Cumparatorul a avut cunostinta de faptul ca vanzatorul a lasat apartamentul cu datorii?
Ce spun cei din conducerea asociatiei: presedintele, membrii comitetului, cenzorul?

vinovata e administratoorul .. dar al acesta declaratie nu partipa acest censor si presendinte .... aia e totata problema ca dansi o acuza ...

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii catre radet gabita1988 gabita1988 Buna ziua! Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc de 4 etaje, 2 scari , 30 apartamente, din Bucuresti, al carei asociatii de proprietari a acumulat ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere de la fost proprietar mariacoman mariacoman doresc un sfat. am cumparat o garsoniera. de la data precontractului pana la data semnarii contractului definitiv au trecut 2 luni din motive juridice. la ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)