avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandire acte proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandire acte proprietate teren

Buna ziua,

Va scriu in numele mamei mele mai in varsta.Impreuna cu fratele ei au mostenit 3 hectare de teren arabil in Dolj in 1990.Titlul a fost eliberat pe numele strabunicului mamei ( decedat de mult),care il detinuse.
Vrem sa trecem acest teren pe numele mamei si al fratelui ei.Am inteles ca trebuie sa dam in judecata primaria de acolo si cu 2 martori in instanta care sa confirme ca mama si fratele sunt mostenitorii de drept.Cei din sat ne cunosc, noi si folosim o parte din teren.
Este corecta aceasta solutie si cat poate dura procesul?Daca nu, care este solutia corecta?Trebuie ca terenul sa aiba impozitul platit pentru a incepe actiunea in instanta?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 17:33, 23 Mai 2013
Sau va puteti adresa notarului public de la ultimul domiciliu al strabunicului, pentru dezbaterea succesiunii. Veti primi certificat de mostenitor care atesta dovada proprietatii celor ramasi in viata in prezent.
Succesiunea dureaza cateva zile/saptamani.
Va multumesc.Nu am precizat un lucru important:nu mai avem actele de identitate alebunicilor si strabunicului mamei.Ele sunt poate in vreo arhiva undeva...
Puteti cere duplicate din Registrul de stare civila acolo unde a avut loc nasterea, casatoria, decesul acestora.
Va multumesc.
Pai traia strabunicul mamei in 1991 cand s-au facut cererile in baza legii 18/1991??? Daca nu traia, banuiesc ca titlul a fost emis gresit; trebuia emis pe numele defunctului X , avand ca mostenitori pe Y (respectiv mama dvs si fratele dansei, sau cine a formulat cererea de retrocedare). Nu se putea inscrie doar un defunct in titlul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrocedare teren potrivit legii nr1/2000 nica_stefan2006 nica_stefan2006 mama a formulat cerere de retrocedare si i-a fost aprobata,urmand ca in scurt timp sa fie pusa in posesie,numai ca aceasta mai are trei frati care nu au facut ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)