avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retrocedare teren potrivit legii nr1/2000
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retrocedare teren potrivit legii nr1/2000

mama a formulat cerere de retrocedare si i-a fost aprobata,urmand ca in scurt timp sa fie pusa in posesie,numai ca aceasta mai are trei frati care nu au facut cerere,mai au vreun drept asupra terenului?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:24, 20 Aprilie 2009
De regula cei care nu au formulat cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate nu pot figura in titlul de proprietate chiar daca art. 13 din Legea mr. 18/1991 arata ca de pe urma defunctului se emite titlu de proprietate pe numele tuturor mostenitorilor, deoarece ei fiind repusi in termenul de acceptare a succesiuni si neexrcitind acest drept prin intermediul cererilor de reconstituire sunt in continuare straini de sucecsiune. Proble ar fi daca nu s-a facut partaj de pe urma parintilor mamai si a fratilor ei daca titlul de proprietate este emis pe numele unuia dintre defuncti.
multumesc pentru raspuns,mentionez ca de pe urma parintilor mamei a fost facut partajul iar titlul de proprietate urmeaza a fi emis pe numele mamei intrucat aceasta este singura care a formulat cerere de retrocedare,de altfel ea a gasit terenul in arhivele nationale si a facut singura toate demersurile pentru a intra in posesia terenului....doresc sa va mai intreb ce sanse au fratii mamei intr-o eventuala dare in judecata
Pentru a putea fi pusa in posesie , trebuiea sa aiba Hotarare de validare.
Va trebui vazut pe ce nume este eliberata Hotararea de Validare si pe ce nume se elibereaza procesul verbal de punere in posesie .
Este important de stiut daca parintii mamei traiau la momentul cand a formulat cererea de retrocedare .
In general este greu de anulat un titlu de propietate in ceea ce priveste speta dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituirea proprietatii Bobban82 Bobban82 In anul 2005 mama mea vitrega face cerere de reconstituire pt un teren intravilan de 2000 mp.Terenul apartinea din anul 1960 tatalui meu decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Retrocedare teren dupa legea nr 1/2000 nica_stefan2006 nica_stefan2006 Mai revin cu aceasta problema in atentia dumneavoastra si multumesc celor care mi-au raspuns,insa stiti cum este,mai bine intrebi de mai multe ori ca sa fii ... (vezi toată discuția)
Succesiune/iesire din indiviziune pisica1 pisica1 Buna ziua! As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie. Tatal meu mai are doi frati-un frate si o sora.In anii 90 cand s-au facut cererile de ... (vezi toată discuția)