In anul 2005 mama mea vitrega face cerere de reconstituire pt un teren intravilan de 2000 mp.Terenul apartinea din anul 1960 tatalui meu decedat in anul 1980.Mentionez ca parintii mei sau casatorit in anul 1962 deci terenul apartinea strict tatalui meu. In urma cererii de reconstituire mamei i sa emis titlul de proprietate pe care il vinde.Emiterea titlului a fost legala? si eu, ca fiu al tatalui ce drepturi aveam asupra terenului.
Mentionez ca am actionat in judecata si cererea mi a fost respinsa.Am nevoie de opinia dvs. Multumesc.
Trebuia sa depuneti cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate in termenul legal, Titlurile de proprietate s-au emis pe numele celor care au depus cererile in baza Legilor fondului funciar.
Poate nu este perfect moral dar, din pacate, este legal. Titlurile de proprietate s-au emis persoanelor care au formulat cereri in termenul prevazut de lege. Chiar daca, de pe urma unui autor decedat, au existat mai multi mostenitori si doar o parte dintre ei au formulat cerere, titlurile de proprietate s-au emis doar pe numele acestora.
Ce se intampla in cazul in care este depusa cererea de retrocedare de catre un mostenitor si titlul s-a emis pe numele tuturor mostenitorilor? O alta intrebare: ce se intampla in cazul in care nu a fost depusa cerere de retrocedare pentru terenul intravilan? (pentru casa si curte)? Imobilul nu a figurat in registrul agricol!
Multumesc!
chiar daca s-a eliberat titlu de proprietate numai pe numele unuia dintre mostenitorii defunctului , in speta pe numele mamei dumenaoastra vitrege, aveti la indemana actiunea impotriva acesteia, prin care sa se constate ca aveti un drept de creanta din pretul vanzarii , dar nu mai tarziu de trei ani de la data vanzarii, sau de la data cand puteti dovedi ca ati avut cunostinta de vanzare
Moºtenire
daiana33
Vă rog dacă puteţi sa îmi răspundeţi!
Bunica mea a decedat în anul 1983 iar în anul 1984 s-a facut succesiune. Aceasta a avut doi fii, iar unul dintre ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren
sandina29
Buna!
Tatal meu a mostenit o casa la tara si terenul intravilan aferent cu un certificat de mostenitor in anul 1966, dar care nu a fost depus la Cartea ... (vezi toată discuția)