Nu este data incheierea de respingere nici acum.
Iar in legea 18 republicata, cu modificarile la zi, Art. 23. - (1) Sunt şi rămân în proprietatea privată a cooperatorilor sau, după caz, a moştenitorilor acestora, indiferent de ocupaţia sau domiciliul lor, terenurile aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora, determinate potrivit art. 8 din Decretul-lege nr. 42/1990 privind unele măsuri pentru stimularea ţărănimii.
(2) Suprafeţele de terenuri aferente casei de locuit şi anexelor gospodăreşti, precum şi curtea şi grădina din jurul acestora sunt acelea evidenţiate ca atare în actele de proprietate, în cartea funciară, în registrul agricol sau în alte documente funciare, la data intrării în cooperativa agricolă de producţie.
Nu mi se pare normal ca un certificat de mostenitor, chiar din 1966, sa nu mai fie valabil, doar pt. ca nu a fost inscirs in CF. Pana la urma inscrierea in CF are ca finalitate asigurarea publicitatii fata de terti, iar faptul ca nu s-a inscris inainte de emiterea titlurilor de proprietate nu mi se pare un motiv pt. a considera certificatul nevalid.
In fapt exista si titlul de proprietate, dar este emis atat pe numele tatalul meu, cat si pe al unei surori de-a lui, care in 1966 a renuntat la mostenirea defunctului-tatal lor. Nu pot sa cer intabularea in baza titlului pt. ca ar intra si ea atat in terenul extravilan , cat si in intravilan, ceea ce nu mi se pare corect.
Totusi, intrebarea ar fi, ce pot sa fac daca nu mi se da o incheiere de intabulare/ respingere in termenul legal?