avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Angajatii creditorul principal al unei firme intrate ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Angajatii creditorul principal al unei firme intrate in insolventa

Chiar daca, din cate am inteles, angajatii ce au calitatea de creditori sunt inscrisi "automat" de catre administratorul judiciar la masa credala, in cazul unei firme intrate in insolventa, acestia nu trebuiesc notificati privind sumele reprezentand salarii neplatite, ce intra la masa credala ?

Pe perioada insolventei, in limita sumelor de care dispune angajatorul, acesta nu ar trebui sa plateasca in mod prioritar salariile catre angajati si apoi datoriile catre furnizori scadente ulterior instituirii procedurii de insolventa ? Este corect sa se aplice o prorata(aceiasi) la salarii si la datoriile catre stat ale angajatului si ale angajatorului ?

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)
Drepturi neluate beatedy beatedy Buna ziua, Timp de doi ani de zile (din februarie 2011) am fost angajata la o firma care nu mi-a platit nicio contributie la stat. Firma a si intrat in ... (vezi toată discuția)
Proces castigat cu firma in faliment. cum recuperez banii? gaanst gaanst Buna ziua. In 2010 firma la care am lucrat a intrat in insolventa si apoi a fost declarat falimentul. Mentionez ca s-a stabilit lista cu persoanele care au de ... (vezi toată discuția)