avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Proces castigat cu firma in faliment. Cum recuperez ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Proces castigat cu firma in faliment. Cum recuperez banii?

Buna ziua. In 2010 firma la care am lucrat a intrat in insolventa si apoi a fost declarat falimentul. Mentionez ca s-a stabilit lista cu persoanele care au de recuperat bani si conform legii insolventei administratorul judiciar ar fi trebuit sa faca demersurile pentru vanzarea proprietatilor firmei, intrucat aceasta este proprietara unui teren cu valoare mare de aprox. 2-3 milioane de euro. Desi procesul s-a terminat anul trecut, nici pana azi administratorul judiciar nu ne-a anuntat ce s-a intamplat cu vanzarea acestui teren, care ar fi putut sa acopere toate datoriile firmei. Intrebarea este urmatoarea: cum pot sa aflu daca acest teren s-a vandut si, daca da, exista posibilitatea ca numai anumite persoane sa recupereze banii iar altii, fraieri, sa astepte pana la calendele grecesti? Mai concret, daca s-a produs vanzarea si nu m-a anuntat nimeni trebuie sa deschid o actiune judecatoareasca de recuperare a acestor bani? Mentionez ca este vorba de o suma consistenta, aprox. 8500 de euro. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicu800 , utilizator 18:21, 10 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
In calitate de angajat al firmei care va datora salarii, intrata in faliment, ati fost inscrisa la masa credala automat si fara a fi necesara inscrierea d-voastra la masa credala in baza unei cereri sau plata unei taxe. In plus, aveti rang prioritar fata de alti creditori ai societatii in faliment. Starea dosarului o puteti vedea atata pe www.noulportal.just.ro cat si la arhiva instantei unde a avut loc procesul. Fiind parte in proces, creditor, puteti consulta dosarul la arhiva instantei si vedea exact starea sa actuala.
Depinde de mai multe chestii. Oricum am observat ca instantele nu prea interepreteaza la fel. Aici am gasit mai multe chestii dar e greoi si tot tre sa stai sa cauti pe google daca nu stii diferiti termeni

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment Pop Claudia Pop Claudia o firma in faliment cu un bun pe ea adica un cap tractor cand si cum se face vanzarea bunului cine decide acest lucru si cine face evaluarea bunului si cine ... (vezi toată discuția)
Executare sau masa credala ? 1amalia 1amalia Buna , Sunt in posesia unei sentine judecatoresti - cu execuare - prin care sa ne recuperam drepturile salariale. Societatea de la care trebuie sa ne recuperam ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)