avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment

Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea apartamentului intr-un nr. x de zile, dar pana la data scadenta aferenta platii dezvoltatorul care trebuie sa incaseze banii intra in faliment?
Acel contract de vanzare cumparare si acea factura mai sunt valabile?
Tranferul dreptului de proprietate se mai realizeaza?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:19, 28 Iulie 2010
Din ceea ce ati relatat inteleg ca ati intrat in posesia apartamentului finalizat dar ca nu ati platit intreg pretul deoarece s-a stipulat in contractul de vanzare cumparare un termen la care urmeaza sa achitati restul de plata.
Daca lucrurile stau asa atunci administratorul judiciar al firmei constructoare sau lichidatorul va va solicita la termen si restul de plata si se vor putea intocmi formalitatile de transfer al dreptului de proprietate.
Buna ziua .
Nu prea reiese din prezentare, că beneficiarul ar fi intrat în posesia apartamentului .
Urmăriţi termenele stabilite de judecător,poate trebuie să vă înscrieţi la masa credală ,pentru bunul imobil .
Marius Bote .
@florinraican: Deocamdata ceeea ce am prezentat este doar la stadiul de propunere. Deja s-a deschis procedura generala de insolventa la cererea proprie a dezvoltatorului si are termen pentru continuarea procedurii peste 2 luni. Dar nu stiu ce se va decide sau daca se va decide falimentul sau se propune un plan de reorganizare. Totusi nu as vrea sa risc sa depasesc acest termen, dar in aceelasi timp 2 luni nu sunt suficiente pentru a face rost de toti banii.
As dori sa gasesc varianta in care sa nu pierd apartamentul, sa nu ma afecteze eventualul faliment al dezvoltatorului, dar sa prelungesc perioada in care sa achit restul de plata. Ma intrebam daca varianta prezentata ma pune la adapost.

@bote marius: Deocamdata doar s-a deschis procesul de insolventa. In general in ce moment al procesului de insolventa se contituie masa credala? Lichidatorul judiciar ar trebui sa ma instiinteze de inscrierea la masa credala? Daca se intra in faliment se mai poate inscrie cineva la masa credala?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2010
seti, utilizator
Buna seara .
Urmariti evolutia dosarului la Tribunalul Comercial, Biroul Falimente si acolo veti gasi toate elementele procedurii respective, trebuie doar sa stiti numarul dosarului.
Sau mai puteti accesa Buletinul procedurilor de insolventa , unde se publica actele procedurale emise de Tribunal pentru firma respectiva, dar sub o alta forma,ceruta de Bpi .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans de la firma in insolventa cristinacri cristinacri conform contractului, firma mea a achitat in avans o suma de bani prin bilet la ordin , care a fost incasat de o firma aflata in momntul de fata in insolventa. ... (vezi toată discuția)