avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recuperare avans de la firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recuperare avans de la firma in insolventa

conform contractului, firma mea a achitat in avans o suma de bani prin bilet la ordin , care a fost incasat de o firma aflata in momntul de fata in insolventa. ce sanse am si care ar fi procedura recuperarii acelei sume avand in vedere ca bunurile ptr care a fost platit avansul nu au fost livrate

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 22:55, 23 Iulie 2010
Urmariti buletinul de insolventa si termenele de la Tribunal.
Va puteti inscrie la masa credala cu declaratie de creanta, daca mai sunteti in termen.
Vedeti in ce faza se afla insolventa, este declansata procedura generala sau simplificata?
Buna seara .
Mai precis, verificati in BPI, sau la dosarul in cauza de la Tribunal,cand este termenul limita pentru primirea cererilor pentru admiterea creantelor,daca a trecut acest termen ,ati fost decazut din acest drept cu toate consecintele legale acestui lucru .

Marius Bote .
este vorba de procedura generala
multumesc mult pt raspunsuri!

cred ca am depasit termenul, in acest caz nu mai este absolut nimic de facut?
Avand in vedere ca este termen de decadere si nu de prescriptie,este mai greu, puteti incerca totusi ,daca se accepta,cu repunerea in termen .
Marius Bote .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)
Tabel suplimentar reorganizare Sophya Sophya Help. desi sunt in domeniu, inca sunt incepatoare, ...asta e. Uitati care e problema mea: administratorul a vandut marfa firmei X. X a eliberat niste bilete la ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)