avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresiune fizica si morala/ amenintare cu moartea
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresiune fizica si morala/ amenintare cu moartea

In urma cu 2 luni am fost agresat fizic si moral, cu certificat medico-legal de 3 zile de ingrijiri medicale.
Am facut plangere la politie, pana in ziua de azi nu s-a rezolvat nimic.
Cum trebue sa pun problema tinand cont ca nu pot sa-mi permit un avocat si nu cunosc termenii legali pentru expunerea cazului la Parchet.
Pe langa pedeapsa pe care o va primii agresoru(Care poate fii?), pot sa cer si daune morale deoarece am doi copii minori(5 ani si 15 ani) si au asistat la actul de violenta.
Va multumesc anticipat
Orice plangere necesita un minimum de timp faptic pentru cercetare
Termenul de solutionare este conditionat de bagajul de activitatea al politistului responsabil,de complexitatea cauzelor existente in cercetare si de alti factori independenti de vointa partilor
Pentru eventuala plangere la parchet ,se impune sa redactati concret succesiunea de evenimente in urma carora ati fost agresat,incadrarea juridica urmand a o realiza procurorul
Pentru daune,urmeaza sa va constituiti parte civila
Din pacate, posibil ca solutia sa fie de NUP si agresorul(banuiesc ca este vorba de sotul dvs) sa se aleaga doar cu o amenda administrativa.
ynocentta a scris:

Orice plangere necesita un minimum de timp faptic pentru cercetare
Termenul de solutionare este conditionat de bagajul de activitatea al politistului responsabil....

codul de proc.pen.:
Art. 276: Obligatia de inaintare a plangerii
(1) Cand plangerea a fost depusa la organul de cercetare penala, acesta este obligat ca in termen de 48 de ore de la primirea ei sa o inainteze procurorului impreuna cu explicatiile sale, atunci cand acestea sunt necesare.
Art.276. se refera la plangerea impotriva masurilor si actelor de urmarire penala.
patrascu razvan a scris:

Art.276. se refera la plangerea impotriva masurilor si actelor de urmarire penala.

Asa trebuie sa fie inteleasa ca dvs dl av.Patrascu Razvan,insa in legea mentionata nu se gaseste cuvantul impotriva,asa ca orice persoana care nu este de meserie av.sau magistrat,poate sa inteleaga asa cum scrie,si anume ca organul de cercetare penala (politia),trebuie sa depuna plangerea la procuror spre solutionare in 48 ore de la data primirii.

Alte discuții în legătură

Agent de securitate - agresat ContSters293033 ContSters293033 Sunt agent de securitate la un super market.Un client ma agresat inpinganduma si a aruncat cu telefon in mine. Am chemat organele de politie si i s-a dat ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui lucrator din politie saywhatnico saywhatnico Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca doresc sa depun o plangere impotriva unui lucrator de politie care imi instrumenenteaza un caz de furt de ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal 4-5 zile MCristiiii MCristiiii Bună seara, Am fost bătut de patru persoane după care mi-am scos certificat medico-legal. Medicul mi-a dat 4-5 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea ... (vezi toată discuția)