avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna ziua
Am urmatoarea situatie : Pe locul unei foste case batranesti construite pe hotar se contruieste o casa noua la 1 m distanta de hotar. In conditiile acestea cine este obligat sa faca pe cheltuiala sa gardul intre proprietati? Si care sunt pasii de urmat pentru obligarea efectuarii lucrarilor de granituire?
Cel mai recent răspuns: gabimc , utilizator 11:35, 22 Mai 2013
Buna ziua,
Gardul se face de catre cei doi vecini in cote egale fiind coproprietate.
Daca unul dintre ei nu este deacord, se face doar de unul dintre vecini acesta fiind si proprietarul.
Nu exista o lege de obligare a cuiva sa-si faca un gard.
Cel mai bine este sa va intelegeti cu vecinul si sa-l faceti impreuna.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Gardul se face de catre cei doi vecini in cote egale fiind coproprietate.
Daca unul dintre ei nu este deacord, se face doar de unul dintre vecini acesta fiind si proprietarul.
Nu exista o lege de obligare a cuiva sa-si faca un gard.
Cel mai bine este sa va intelegeti cu vecinul si sa-l faceti impreuna.
av. Gabriel Klein Kiritescu

De ce ar trebui sa suport eu cheltuiala gardului atata timp cat el a daramat vechea casa care tinea loc de gard si conform obiceiului locului acea parte trebuie ingradita de el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in litigiu, vecinul face cadastru morys morys Buna ziua, Cum pot sa blochez operatiunea de cadastrare initiata de un vecin avand in vedere ca gardul facut de acesta nu este pus pe vechiul amplasament ... ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa intabulata gresit ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. am cumparat o casa cu teren (500 mp), intabulate de prin 2001. ideea este ca am masurat si am constatat ca nu corespunde exect cu ceea ce reiese ... (vezi toată discuția)
Videochat in apartament robertariana robertariana Buna ziua, Vecina care locuieste in apartamentul de deasupra o sa desfasoare activitate de videochat in camera in care locuieste cu chirie,camera care se ... (vezi toată discuția)