avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare casa intabulata gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare casa intabulata gresit

buna ziua.
am cumparat o casa cu teren (500 mp), intabulate de prin 2001. ideea este ca am masurat si am constatat ca nu corespunde exect cu ceea ce reiese din masuratorile cadastrale, in sensul ca jumatate de metru intra la vecinul (de precizat: casa mea si cea a vecinului au facut parte din aceeasi gospodarie. Ele au fost intabulate separat, cu delimitare 500mp si 300mp, de aceeasi persoana expert autorizat, in acelasi timp, dar ideea este ca jumatate de metru se suprapune cu terenul vecinului, care deja si.a facut gardul).
ce pot face in acest sens? sa cer noi masuratori cadastrale, trebuie sa platesc intabularea?mai pot avea vreo pretentie de la vanzator, daca actul de vanzare-cumparare este incheiat de o luna?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:15, 21 Mai 2013
Buna ziua,
1. Va trebui sa solicitati o rectificare a cartii funciare cu suprafata reala. Da, costa.
2. Puteti avea pretentii la vanzator aratand ca suprafata nu corespunde.
3. Va sfatuiesc sa vedeti daca vecinul nu a pus din gresala gardul pe terenul dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
la vanzator pot avea pretentii doar pe cale legala, adica sa.l dau in judecata, sau altfel (daca reusesc sa ma inteleg cu el)?si daca il dau in judecata, ce pretentii pot avea de la el?
va multumesc pt raspuns.
Buna ziua,
Ar fi ideal sa va intelegeti cu el.
Daca nu, va trebui sa-l actionati in judecata si sa specificati suma pe care doriti sa o restituie.
Calculati cat costa metrul patrat, calculati suprafata lipsa, inmultiti cele doua rezultate si vedeti care poate fi pretentia.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la diferenta suprafatei de teren aparuta in acte si cea reala wemilia wemilia am cumparat terenul in suprafata de 400 mp, in realitate sunt 1400 mp, masuratori cadastrale la primarie nu s-au gasit decat acei 400 mp din acte, pe vremuri ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract ar fi bine sa incheiem? marysa marysa Buna! Avem in proprietate un teren, iar un vecin vrea sa ne cumpere un altul ca sa-l dam pe al nostru dumnealui in schimb. Al nostru este mai mic ca, celalalt, ... (vezi toată discuția)
In acte 1300 mp, in realitate 950mp SorinI SorinI Buna ziua, Am cumparat o casa acum o luna si in acte (contractul de vanzare-cumparare de la notar si extrasul CF) apare ca am 1300mp. Ieri am masurat cu ... (vezi toată discuția)