avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... referitor la diferenta suprafatei de teren aparuta in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

referitor la diferenta suprafatei de teren aparuta in acte si cea reala

am cumparat terenul in suprafata de 400 mp, in realitate sunt 1400 mp, masuratori cadastrale la primarie nu s-au gasit decat acei 400 mp din acte, pe vremuri suprafata a fost de 2800 mp, vecinul a cumparat jumate iar jumate e al nostru ,si la vecin apare diferenta asta in acte...cealalta suprafata e trecuta in proprietatea CAP-ului (reiese din actele vecinului)..imi dau seama ca s-ar putea sa existe un singur cf de CAP. Acuma intrebarea mea este cum fac sa fiu cu toate actele in regula ?Peste o saptamana urmeaza sa primesc de la notar cf-ul pe numele nostru.Am nevoie sa scot masuratori? Care este demersul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:43, 16 Mai 2013
Buna ziua,
Daca nu ati facut la momentul potrivit cerere de reconstituire a dreptului de proprietate conf legii 18, acum este mai complicat.
Va trebui sa formulati o cerere de constatarea a dreptului de proprietate, pentru diferenta de 1000 mp, prin uzucapiune de peste 30 de ani chemand in instanta ca parat pe vechiul proprietar al terenului.
Daca acesta a fost in proprietatea primariei veti chema in judecata Primaria prin Primar ca parat.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune - 30 de ani si dezmembrare teren nyusziful nyusziful buna ziua. ce este de facut in aceasta situatie va rog: am inceput actiune ca sa uzucapam un teren, trecut in CF cu 1300 de mp, de fapt sa uzucapam doar ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract ar fi bine sa incheiem? marysa marysa Buna! Avem in proprietate un teren, iar un vecin vrea sa ne cumpere un altul ca sa-l dam pe al nostru dumnealui in schimb. Al nostru este mai mic ca, celalalt, ... (vezi toată discuția)
Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)