avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Act de adjudecare - problema la EON
Discuție deschisă în Executare silită

Act de adjudecare - problema la EON

Buna ziua.
Am Act de Adjudecare pe un apartament. Vreau sa fac contracte furnizare energie la EON. Mi se cere intabularea la cadastru ca si conditie pt a fi primit ca si client :)

Intabularea as dori sa o fac peste cateva luni.
Stiu ca EON e o firma privata dar totusi nu cred ca pot refuza potentiali clienti avand monopol. In fine:
1. pe ce temei legal mi se refuza incheierea contractului, eu avand ca si act de proprietate Actul de Adjudecare??
2. Actul de Adjudecare nu e act de proprietate fara intabulare?
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 00:46, 24 Mai 2013
In primul rand, asa cum, la dumneavoastra in casa dededeti dvs, asa si la EON, ei decid cu cine intra sau nu in contract. este regula lor, o respectati sau uitati ca vreti contract cu ei.

Actul de adjudecare nu este opozabil tertilor decat prin inscrierea in cartea funciara. Daca in localitatea respectiva au fost terminate lucrarile de cadastru, nici macar nu aveti un drept de proprietate, pentru ca intabularea in CF are caracter constitutiv de drepturi in conditiile respective.
1. EON este firma privata dar avand monopol nu exista legislatie sa o oblige sa NU se comporte abuziv??

"Opozabil"?? eu nu ma cert cu nimeni .. pur si simplu cer un serviciu iar EON ignora acest act.

Imi pare rau ca nu stiu ce doriti sa spuneti cu lucrarile terminate de cadastru pentru ca nu ma pricep si de aceea am apelat ca si metoda rapida de informare la acest forum. Apartamentul a fost intabulat de fostul proprietar pt ca ii trebuia asta la banca atunci cand a luat creditul pana la urma neachitat.
EON nu are monopol.

Daca in Cartea Funciara apare un alt proprietar, dvs trebuie sa va inscrieti dreptul de proprietate in CF si abia dupa aceea va puteti numi proprietar in fata EON. Pana atunci sunteti doar un posesor de hartie. "Opozabil " inseamna ca sunt obligati sa tina cont de acel act si sa va considere proprietar.

Am incercat sa fiu pe intelesul dvs, sper ca am reusit.
Da, va foarte multumesc pt straduita.

As mai avea o intrebare. In cazul in care as avea act de prorpietate un Contract de vanzare cumparare situatia ar fi aceiasi? Mi s-ar cere intabularea?
Da, nu conteaza ce titlu aveti. Pentru a va putea exercita atributele proprietatii trebuie sa va inscrieti dreptul in Cartea Funciara.

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Evacuarea imobilului adjudecat! Davrox Davrox Am participal la o licitatie a unui apartament si am fost declarat adudecatar. Am depus banii si am primit actul de adjudecare. Acum va trebui sa recurg la ... (vezi toată discuția)
Înscriere în cartea funciarã fodoretelkaeva fodoretelkaeva Ce înseamnă defapt înscrierea în cartea funciară? Eu m-am căsătorit în anul 2006, cu domiciliul in oraşul respectiv şi de atunci tot în chirie ... (vezi toată discuția)