avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita datorie la banca

In 2006 am imprumutat de la banca un credit de nevoi personale in valoare de 6000RON.Am platit la zi pana in 2008,luna 8 dupa care mi-am pierdut serviciul si nu am mai putut plati.In 2011 am semnat un acord de plata cu un executor judecatoresc,platind lunar 800RON timp de 9 luni.In total 7200+3000=10200RON.Creditul este pe o perioada de 10 ani pana in 2016.Acum am primit o alta somatie de la un alt executor judec.ca voi fi executata silit cu apartamentul pe care il detin in proprietate.La incheierea contractului cu banca,nu am girat cu apartamentul.Am cerut explicatii bancii vis-a-vis de unde mai apar cu o datorie de 6600RON desi am platit 10200RON,iar perioada de rambursare este 2016;Raspuns de la banca.Cele 7200RON reprezinta dobanzi penalizatoare si comision de administrare.Prin urmare eu nu am platit creditul.Ce pot sa fac in situatia aceasta?Pot sa deschid proces impotriva bancii?Este legal ca banca sa aplice aceste dobanzi si comisioane,fara a figura ca am platit macar o parte din credit?Banca nu avea obligatia sa scada dobanzile odata cu scaderea dobanzilor la alte banci?Cum sa procedez in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:26, 22 Mai 2013
ordinea legala de stingere este cheltuieli de executare, penalitati, dobanzi si abia apoi principal. Banca nu e obligata sa reduca dobanda. Puteti sa faceti actiune in instanta, daca vi se pare ca dobanda e calculata gresit, sau e marita nejustificat de catre banca. Puteti sa faceti si contestatie la executare, daca dvs considerati ca va cer mai mult decat datorati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Poate banca sa ma execute de doua ori pentru acelasi contract de credit? melkoci melkoci Incerc pe scurt sa redau situatia mea cu o banca.In 2006 am luat un credit de nevoi personale.In decembrie 2009 am avut a intelegere de plata cu banca,prin ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)