avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare schimbare destinatie spatiu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare schimbare destinatie spatiu

Buna ziua,
Subiectul prezentat de mine este urmatorul: vacinul mea si-a deschis un atelier reparatii Tv in anul 1995, eu fiind de acord cu acest atelier. De aproximativ 5 ani a schimbat destinatia spatiului in spalatorie auto. Situatia actuala este de nedescris intrucat mizeria, zgomotul si praful fac aproape imposibila locuirea acolo. Intrebarea mea este: ce acte sunt necesare pentru schimbarea destinatiei spatiului din atelier tv in spalatorie auto, si daca era necesar si consimtamantul meu pentru obtinerea autorizatiei de functionare?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 13:31, 24 Mai 2013
Dumneavoastra i-ati dat acordul pentru schimbare de destinatie din locuinta in spatiu comercial si nu in atelier reparatii tv, iar spalatoria auto este tot un spatiu comercial. Deci nu mai puteti sa-i retrageti acordul dat.
Daca aveti probleme de mizerie si altele, puteti sa faceti o reclamatie la garda de mediu care ii poate impune sa respecte anumite reguli stabilite de lege pentru activitatea pe care o desfasoara.
Buna ziua,

Schimbarea destinatiei unui spatiu se face prin Autorizatie de Constructie, adica trebuie parcursa procedura cu Certificatul de urbanism, apoi Avize prealabile si, ulterior, Autorizatia propriu-zisa.

In ce priveste Autorizarea pentru functionare, ramane la latitudinea primariei respective, daca solicita, sau nu, consimtamantul vecinilor. Nu este o regula clara, insa, de obicei, pentru o schimbare majora de destinatie, precum aceasta, Primaria ar fi trebuit sa-i solicite sa schimbe destinatia urbanistica a spatiului, inainte de a-l autoriza pentru functionare.

Acestea sunt informatiile. Concluziile le trageti d-voastra.
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie locuinta in spatiu magazin si spalatorie Nick_1 Nick_1 Ma intereseaza ca un spatiu care in prezent este locuinta sa cer Primariei schimbarea destinatiei imobilului pentru a deschide o spalatorie auto cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu comercial in apartament DomutaDaniel DomutaDaniel Buna ziua. Detin un spatiu comercial in orasul meu, in CF acesta este trecut ca si spatiu comercial si as dori sa-l transform in apartament. Va rog sa imi ... (vezi toată discuția)