avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mutare sediu firma in apartament Prima Casa. De unde ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mutare sediu firma in apartament Prima Casa. De unde iau acordul?

Buna ziua

Ma confrunt cu o mare dilema si nu stiu de unde sa cer sfat. Am dat zeci de telefoane si de fiecare data am fost redirectionata catre alta institutie/alt birou.
Pe scurt: vreau sa mut (si ulterior sa cedez) firma din Bucuresti, unde sunt administrator unor prieteni din alta localitate. Ei au locatia cumparata prin programul Prima casa si de la RC mi se cere un acord din partea bancii de unde au crditul. Banca ne-a redirectionat catre Fondului de Garantare dar si de aici am fost redirectionata catre zeci de alte birouri/directii etc.

Nimeni nu stie nimic ...
Intrebarea mea este de unde obtin acel acord pt deschidere sediu firma intr-u apartament cumparat prin prima casa?

Multumiri,
Alina
Cel mai recent răspuns: angajat001 , utilizator 22:21, 8 Septembrie 2014
banca trebuie sa va dea. Trebuie sa aveti acordul tutror celor trecuti in Cartea Funciara. Scoateti un extras de carte funciara si vedeti cine apare pe el, de la ei trebuie sa cereti acordul.
Pentru prima casa, in extras apare Banca si Fondul.
Parerea mea este ca trebuie sa solicitati celor doua entitati in scris, nu la telefon. Pentru ca in scris, ajunge la jurist, la telefon va raspunde te miri ce functionar !

Dar ca sfat, mai bine cedati mai intai firma si ulterior propietarul sa ceara deschiderea sediu la el in casa, decat sa intrati dvoastra cu firma la el in casa si apoi sa ii vindeti firma.
Buna ziua!
Faceti o cerere in scris la banca. Am avut si eu acceasi situatie la deschiderea firmei.
Am gasit alta rezolvare, pt ca dura prea mult, dar m-am interesat la banca (BRD) si mi-au spus ca au mai avut cazuri: se face o cerere in scris catre ei si raspunsul vine de la sediul central a bancii. Singura chestie e ca ei nu dadeau acordul decat pe 1 an si trebuia in urmatorul an facuta alta cerere...etc.. :(
Daca e credit prima casa apt este ipotecat in favoarea statului roman, fondul national de garantare e doar mijlocitor, aprobarea (respingerea) stabilirii sediului social se obtine de la ministerul finantelor publice, cerere scrisa si inregistrata la registratura ministerului mentionat anterior. A trecut un an de la deschiderea acestui topic, ati rezolvat cumva problema? Ar fi interesant de stiut, eu inca astept raspunsul ministerului, au termen 30 de zile, ii pandesc :)). Cu consideratie. Maria C

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru acordul banci pentru sediu social hillfingerr hillfingerr Buna seara, Doresc sa deschid [b]sediul social[/b] (fara desfasurare de activitate) pentru un SRL in [b]garsoniera[/b] mea luata prin Prima Casa. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru sau schimbare sediu benefica pentru deducere cheltuieli ceapfa ceapfa Buna ziua, 1. Pentru ce sa optez : - un nou punct de lucru al firmei ? sau - schimbarea sediului firmei? Ma confrunt cu urmatoarea problema ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl Anndra10 Anndra10 Buna ziua, am si eu o problema insa nu i-am dat de cap si persoanele pe care le-am intrebat nu m-au ajutat foarte mult, asa ca sper sa gasesc ajutor aici. Am ... (vezi toată discuția)