avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legea gratierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

legea gratierii

As dori sa stiu daca adoptarea Legii gratierii propusa de deputatul N.Paun, implica si reducerea pedepselor care fac parte din exceptiile de la lege?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:11, 22 Mai 2013
Buna ziua,
In functie de prevederile legii, si asta daca va fi adoptata.
Deocamdata a primit avize negative.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Proiectul de lege care propune amnistia unor infractiuni cu pedepse privative de libertate pana la 4 ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea pana la 6 ani a fost respins, miercuri, de Senat cu 84 de voturi impotriva si 12 voturi in favoare. Conform procedurii parlamentare, proiectul merge spre dezbatere la Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Proiectul de lege a primit raport de respingere din partea Comisiei Juridice de la Senat iar Guvern a dat aviz negativ. In plenul Senatului, grupul PP-DD a cerut retrimiterea la comisie insa propunerea a fost respinsa cu 78 de voturi impotriva si doar 11 favorabile.

Initiativa legislativa a fost depusa de deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun si in 2012 insa a fost respinsa de Parlament. Initiatorii l-au depus din nou in februarie 2013.
hotnews.ro

Proiectul de lege a fost respins astazi de senat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proiect de lege privind gratierea unor pedespe si amnistierea unor infractiuni Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Conform unui proiect de lege intitulat \\\\"Lege pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse\\\\", depus la Cameră de deputaţii ... (vezi toată discuția)
gratierea unor pedepse elelnacristina elelnacristina am vazut la tv ca sa propus o lege ca anumitor persoane private de libertate li se va gratia pedeapsa...imi poate explica cineva ??? multumesc (vezi toată discuția)
Bacalaureat 2012-2013 - propunere tibors tibors Rog pareri avizate pentru propunerea de a acorda Diploma de Bacalaureat pentru TOTI ABSOLVENTII de clasa a XII-a, cu acordarea notei in intervalul 5.00 - ... (vezi toată discuția)